Musk, Tesla'nın üçüncü çeyrek için bir Cybertruck teslimat etkinliği planladığını söyledi

Musk, Tesla'nın üçüncü çeyrek için bir Cybertruck teslimat etkinliği planladığını söyledi

Ancak şirketin daha önce açıkladığı gibi hacimli üretim gelecek yıla kadar başlamayacak.

Tesla geçen yıl şirketin Giga Texas fabrikasının açılış partisini düzenlediğinde, Elon Musk Cybertruck'ın satışına 2023 yılında başlanacağını söylemişti. Şimdi, lansman için zamanlamayı daha da daraltabiliriz. The Verge'ün haberine göre Musk, en son kazanç çağrısı sırasında Tesla yatırımcılarına, otomobil üreticisinin yılın üçüncü çeyreğinde Cybertruck için bir teslimat etkinliği düzenleyeceğini söyledi. Tesla aracı bu yaz üretmeye başlayacak, ancak şirketin daha önce söylediği gibi hacimli üretim 2024 yılına kadar başlamayacak.

Musk'ın görüşme sırasında yatırımcılara "üretim hattını çalıştırmanın zaman aldığını ve bunun gerçekten çok radikal bir ürün olduğunu" söylediği bildirildi. "Diğer arabaların üretildiği şekilde üretilmiyor" diye de ekledi. Cybertruck Tesla'nın geçen yıl sahnede gösterdiği üretim versiyonunda kapı kolları yoktu ve sahibinin yakında olup olmadığını otomatik olarak anlayabiliyordu ve kapılarını açması gerekiyordu. Yine de otomobil üreticisinin başlangıçta öngördüğü gibi paslanmaz çelikten yapıldı ve bu, endüstride tipik olarak kullanılan çelikten daha pahalı. The Verge'ün belirttiği gibi, elektrikli araç özel kaynak teknikleri gerektiriyor ve küçük bileşenleri özel olarak üretiliyor.

Cybertruck, 2019'da ilk kez duyurulduğundan bu yana birkaç kez ertelendi. Tesla'nın orijinal ve çok iyimser ilk lansman tarihi 2021'di, ancak 2022'ye ve ardından 2023'e geri çekildi. Aracın fiyatlarının başlangıçta tek motorlu bir konfigürasyon için 39.900 dolardan başlayıp üç motorlu bir konfigürasyon için 70.000 dolara kadar çıkması gerekiyordu. Ancak Tesla bu yılın başlarında nihai özelliklerin ve fiyatlandırmanın henüz belirlenmediği ve tedarik zinciri sıkıntısı ve ekonomi gibi çeşitli faktörlere bağlı olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.