Netflix 2023'ün ilk çeyreğinde 1,75 Milyon abone kazandı

Netflix 2023'ün ilk çeyreğinde 1,75 Milyon abone kazandı

Netflix Salı günü açıkladığı kazanç raporunda, şifre paylaşımına yönelik geniş çaplı uygulamasını bu yılın Temmuz ayından önceye ertelediğini duyurdu. Zamanlamayı 1. çeyreğin sonundan 2. çeyreğe değiştirdiğini söylüyor.

Netflix Salı günü açıkladığı kazanç raporunda, şifre paylaşımına yönelik geniş çaplı uygulamasını bu yılın Temmuz ayından önceye ertelediğini duyurdu. Zamanlamayı 1. çeyreğin sonundan 2. çeyreğe değiştirdiğini söylüyor.

Bu yılın başlarında, yayın platformu bu güncellemeyi Şili, Kosta Rika ve Peru'da 3 dolarlık ek bir seçenek olarak denemeye başladı. Geçen yıl, şifre paylaşımının 2023'ün başlarında sona ereceği bildirilmişti.
Netflix'in 2023 1. Çeyrek Kazanç Raporu: Aboneler, Gelir ve Tahminler

Netflix birinci çeyrekte 1,75 milyon net yeni abone kazanarak bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,9'luk bir büyüme kaydetti. Yayıncının toplam küresel abone sayısı 232,5 milyona ulaştı. Ücretli üyelikler Asya-Pasifik bölgesinde 1,5 milyon, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 640.000, ABD ve Kanada'da ise 100.000 arttı. Ancak Latin Amerika'da abone sayısı 450.000 azaldı.

Birinci çeyrek boyunca Netflix'in reklam destekli abonelik seçeneği ilk kez abonelerin kullanımına sunuldu. Yayıncının çeyrek geliri bir önceki yıla göre %3,7 artışla 8,2 milyar dolar oldu ve 1,3 milyar dolar net gelirle 2,88 dolarlık seyreltilmiş EPS ile kazanç beklentilerini aştı. Netflix'in serbest nakit akışı 2,1 milyar dolar, işletme geliri ise %21 işletme marjı ile 1,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Netflix'in ABD ve Kanada operasyonlarından elde ettiği gelir %8 oranında artış gösterdi. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika operasyonlarından elde edilen gelir %2 oranında azalırken, Latin Amerika gelirleri %7 ve Asya-Pasifik gelirleri %2 oranında arttı. 2Ç'23'e geçerken Netflix, yıldan yıla %3 artışla ya da F/X nötr bazda %6 büyümeyle 8,2 milyar dolar gelir öngörüyor. Şirket, 2023 yılı finansal hedeflerinin tamamını karşılayacağından emin.

Ayrıca şirket, üyeler için daha iyi hale getirmek amacıyla ücretli paylaşımın yaygınlaştırılmasını 1. çeyrekten 2. çeyreğe taşıdı. Bu, bazı üyelik ve gelir artışlarını 2. çeyrekten 3. çeyreğe aktaracak, ancak bunun hem üyelerine hem de işine hizmet edeceğine inanıyor.
Netflix 2023'ün 2. Çeyreğinde Ücretli Şifre Paylaşım Planını Genişletecek

Netflix, ücretli şifre paylaşım planını 2023 yılının 2. çeyreğinde ABD'de ve yayın hizmetinin mevcut olduğu diğer ülkelerin çoğunda kullanıma sunacağını duyurdu. Bu hamle, Netflix'in parolaya önem verenleri ücretli abonelere dönüştürme çabalarının bir parçası. Netflix ayrıca, uygun ödeme yapılmadan bir Netflix hesabına erişmeye çalışan cihazları belirli bir süre sonra engellemeye başlayacak.

Şirket daha önce dört ülkede ücretli paylaşım testleri başlatmış ve olumlu sonuçlar bildirmişti. Program için fiyatlandırma pazara göre değişecek. Netflix, dünya çapında 100 milyondan fazla ödeme yapmayan hanenin şifrelerini paylaşarak kurallarını ihlal ettiğini tahmin ediyor. Şirketin ücretli üyelik sayısına "ekstra üyeler" dahil değil.

Netflix, DVD kiralama hizmeti olan DVD.com'u bu yılın sonunda kapatacağını açıkladı. Şirket, amacının her zaman üyeleri için en iyi hizmeti sunmak olduğunu, ancak DVD işi gerilemeye devam ettikçe bunu başarmanın daha da zorlaşacağını söyledi.

Son DVD'ler 29 Eylül 2023'te gönderilecek. Netflix, DVD'nin yayın akışının önünü açtığını ve bunun da üyelerin sevdiği doğrudan tüketiciye yönelik bir eğlence deneyimi sunmasını sağladığını kabul etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.