Netflix Kullanıcı Artışını Desteklemek İçin Belirli Pazarlarda Abonelik Fiyatlarını Düşürdü

Netflix Kullanıcı Artışını Desteklemek İçin Belirli Pazarlarda Abonelik Fiyatlarını Düşürdü

Netflix, Perşembe günü yaptığı açıklamada, yayın devi sıkı rekabet ve tüketici harcamalarındaki gerileme nedeniyle abone büyümesini sürdürmeye çalışırken bazı ülkelerdeki abonelik planlarının fiyatlarını düşürdüğünü söyledi.

Hisse senedi yaklaşık %5 düşerek genel piyasanın altında performans gösterdi ve iki aydan uzun bir süredir en kötü gününü yaşadı.

Geçtiğimiz yıl, pandemi kaynaklı bir patlamanın azalması ve tüketicilerin olası bir durgunluk korkusuyla harcamalarını kısması, şirketleri stratejilerini yeniden düşünmeye zorladığı için yayın endüstrisinde yoğun bir rekabet yaşandı.

Haberi ilk duyuran Wall Street Journal'a göre, fiyat indirimleri Orta Doğu, Sahra altı Afrika, Latin Amerika ve Asya'daki bazı ülkelerde gerçekleşti.

Journal'ın haberine göre kesintiler bu pazarlarda Netflix'in belirli kademeleri için geçerli - bazı durumlarda abonelik maliyeti yarı yarıya azaldı.

190'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Netflix, ABD ve Kanada pazarları doygunluğa ulaştıkça daha yeni uluslararası bölgelerdeki payını artırmaya çalışıyor. Bu ayın başlarında, yayın platformundaki hesaplar için şifre paylaşımını azaltma planlarını ortaya koydu.

Şirket, Paramount+ ve Disney+ gibi rakiplerinin abone kazanmasıyla 2022'nin ilk yarısında abone kaybettikten sonra dördüncü çeyrekte yaklaşık 7,6 milyon abone ekledi.

Ancak üyelik başına ortalama gelir 2022'nin son üç ayında bölgeler arasında düşüş gösterdi.

"Her zaman üyelerimizin deneyimini iyileştirmenin yollarını araştırıyoruz. Belirli ülkelerdeki planlarımızın fiyatlandırmasını güncellediğimizi teyit edebiliriz," dedi şirket sözcüsü.

Sözcü, fiyat indirimleri hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.