Nothing yeni uygulamasını duyurdu

Nothing yeni uygulamasını duyurdu

Nothing Phone (2) sahipleri, yeni "Nothing Chats" uygulamasına gelen iMessage desteği sayesinde yakında iPhone kullanıcılarına mavi baloncuk mesajları gönderebilecekler.

Bunu nasıl yapıyor? Sunbird adlı bir mesajlaşma platformuna bağlı ve çalışma şekli aslında oldukça basit.

Nothing Phone (2) kullanıcılarının Apple ID'leri ile Nothing Chats'e giriş yapmaları gerekecek ve arka planda gerçekleşen şey, mesajlarının bir sunucu çiftliğindeki bir Mac mini üzerinden yönlendirilmesidir.

Güvenlik konusunda bilinçli olanlar bunun muazzam bir güvenlik riski oluşturduğunu hemen fark edeceklerdir.

Ancak, Nothing'in SSS'si Sunbird'ün çalışma şeklinin, mesajın yolculuğunun hiçbir noktasında asla saklanmayacağı şekilde olduğunu söylüyor. "Mesajlar Sunbird'ün sunucularında depolanmaz ve yalnızca cihazınızda canlıdır - bir mesaj teslim edildikten sonra, yalnızca kişisel cihazınızdan yerel olarak kurtarılabilir."

Ayrıca, tüm mesajlar uçtan uca şifreleniyor ve herhangi bir hesap iki hafta sonra aktif değilse siliniyor.

Her ne olursa olsun, iCloud erişiminizi üçüncü bir tarafa verdiğiniz gerçeğinden hala kaçış yok.

Neyse ki, çoğu kullanıcı WhatsApp ve Telegram gibi üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarına güvendiği için mavi baloncuk sorunu bölgemizde yaygın bir sorun değil. Yine de Android telefon üreticilerinin bu sorunu alışılmışın dışında yollarla nasıl aştıklarını görmek ilginç.

Bu özellik Kuzey Amerika, AB ve diğer Avrupa ülkelerindeki Nothing Phone (2) kullanıcıları için 17 Kasım'da kullanıma sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.