OLED ekranlı iPhone'lar açık ara en çok satan premium akıllı telefonlar

OLED ekranlı iPhone'lar açık ara en çok satan premium akıllı telefonlar

Premium akıllı telefonlar söz konusu olduğunda, Apple rekabette sağlam bir liderliğe sahip. Hatta akıllı telefon satışlarında dünya lideri Samsung'un bile önünde.

Premium akıllı telefonlar söz konusu olduğunda, Apple rekabette sağlam bir liderliğe sahip. Hatta akıllı telefon satışlarında dünya lideri Samsung'un bile önünde. Ekran Tedarik Zinciri Enstitüsü'nün dünya çapındaki OLED panel sevkiyatlarını analiz ettikten sonra vardığı sonuç bu.

Displays Supply Chain, hem katlanabilir hem de katlanamayan OLED ekranların aylık sevkiyatlarını analiz eden bir rapor yayınladı. Bu ekran teknolojisi yalnızca iPhone 14 ve Samsung Galaxy S23 gibi piyasadaki en üst düzey akıllı telefonlarda kullanılıyor. Şirket, en çok satan cihazların bir sıralamasını derledi ve bulguları açık.

İncelenen dönem boyunca, Ocak ayından Mart 2023'e kadar, dört Apple cihazı sıralamada ilk dört sırada yer aldı. Yılın başında, "basit" iPhone 14 podyumun dibindeydi. İlerleyen haftalarda pazar payı o kadar arttı ki Mart ayında sıralamanın en üstünde yer aldı. Apple'ın fiyat indirimi sayesinde iPhone 14'ün satışları toparlanıyor.
Apple ve Samsung OLED panel sevkiyatlarının %46'sını alıyor

DSC uzmanlarına göre şu anda dünyada en çok satan dört OLED akıllı telefon %11 pazar payı ile iPhone 14, iPhone 14 Pro (%9 ile), iPhone 14 Pro Max ve iPhone 13 ise üçüncü sırayı paylaşıyor. Samsung, Galaxy S23 Ultra ile OLED ekran siparişlerinin %4'ünü alarak beşinci sırada yer alıyor. Koreli devin ultra premium akıllı telefon ekranlarına yönelik siparişlerin ilk çeyrek boyunca sabit kaldığını belirtmek gerekir.

Display Supply Chain bu rakamlar hakkında bilgi vermenin yanı sıra birkaç tahminde de bulunuyor: "Mayıs ayında iPhone 14'ün panel siparişlerinin %18'ini alarak sıralamanın zirvesine yerleşmesini bekliyoruz". Enstitü ayrıca OLED panel sevkiyatlarının bir önceki yıla göre %18 oranında arttığını belirtiyor. Analistler bu durumu, akıllı telefon üreticilerinin premium segmentte, örneğin katlanabilir kategoride giderek daha fazla yeni cihaz piyasaya sürmeleriyle açıklıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.