OpenAI'nin yardımıyla Discord nihayet konuşma özetleri ekliyor

OpenAI'nin yardımıyla Discord nihayet konuşma özetleri ekliyor

Sürpriz bir şekilde Discord, uygulama genelinde ChatGPT'yi entegre etmek için OpenAI ile ortaklık kuruyor. Tabii ki bir chatbot var, ancak şirket ayrıca makine öğrenimini daha yeni ve potansiyel olarak yararlı yollarla kullanmayı planlıyor.

Önümüzdeki haftadan itibaren şirket, Discord'un kullanıcılara hataları bildirmek ve slash komutlarına yanıt vermek için kullandığı yerleşik bot Clyde'ı konuşma yetenekleriyle güçlendirecek halka açık bir deney başlatacak. Gösterdiği demodan yola çıkarak Discord, insanların geçmişte Google'dan edinebilecekleri bilgiler için Clyde'a başvurmalarını öngörüyor. Örneğin, sohbet robotuna sunucunuzdaki birinin yaşadığı yerdeki yerel saati sorarak ona mesaj göndermenin uygun olup olmayacağına karar verebilirsiniz. Clyde'ı arkadaşlarınız arasındaki özel konuşmalar da dahil olmak üzere istediğiniz zaman @Clyde yazarak çağırabilirsiniz.

Discord, Clyde'ın sizi ve arkadaşlarınızı rahatsız etmemek üzere programlandığını belirtmekte gecikmedi. Yöneticiler, bu özelliği kendi sunucularında kullanmak istemiyorlarsa sohbet robotunu devre dışı bırakabilirler. Clyde'ı ilk kez etkinleştirdiğinizde, Discord bir katılım istemi görüntüleyecektir. Gizlilik konusunda endişelenen kullanıcılar için Discord'un platform ekosistemi başkanı Anjney Midha, Engadget'a şirketin makine öğrenimi modellerini eğitmede startup'a yardımcı olmak için kullanıcı verilerini OpenAI ile paylaşmadığını söyledi.

Discord, Clyde'dan ayrı olarak, şirketin geçtiğimiz Haziran ayında tanıttığı otomatik içerik denetleme aracı AutoMod'u geliştirmek için OpenAI'nin teknolojisini kullanıyor. Hatırlatmak gerekirse, sunucu yöneticileri ve moderatörler AutoMod'u, görmek istemedikleri sözcük ve ifadelerin bir listesini oluşturarak uygunsuz mesajları yayınlanmadan önce otomatik olarak algılayacak ve engelleyecek şekilde yapılandırabiliyor. Discord, AutoMod'u kullanıma sunmasından bu yana geçen dokuz ay içinde bu özelliğin 45 milyondan fazla istenmeyen mesajı engellediğini söylüyor.

İleriye dönük olarak, araç sunucu kurallarını yorumlamak ve uygulamak için büyük dil modelleri kullanacak. Pratikte bu sayede AutoMod, bir topluluğun norm ve beklentilerine karşı gelmeye çalışan kişileri tespit edip onlara karşı harekete geçebilecek. Bir demoda Discord, AutoMod'un mesajını farklı bir dilde yazarak kendini tanıtmaya karşı bir sunucu kuralını aşmaya çalışan birine karşı harekete geçtiğini gösterdi. Bu örnekte, AutoMod belirli bir kelime veya ifadeyi izlemek için önceden programlanmamıştı, ancak potansiyel bir ihlal olduğu sonucuna varmak için bağlamı kullanabildi.

Midha'ya göre Discord bir süredir makine öğreniminin kullanıcı güvenliğini nasıl artırabileceğini araştırıyor. AutoMod'un yeni yetenekleri hakkında paylaşacak erken verilere sahip olmasa da, ilk sonuçların "süper umut verici" olduğunu söyledi ve "hiç böyle bir şey görmediğini" ekledi. Yeni ve geliştirilmiş AutoMod bugünden itibaren belirli sunucularda kullanıma sunuluyor.

Discord'u çoğunlukla arkadaşlarıyla sohbet etmek için kullanan biriyseniz, Clyde ve AutoMod'a yapılan yükseltmelerin uygulama deneyiminizi önemli ölçüde değiştirmeyeceğini söyleyebiliriz, özellikle de diğer birçok uygulama zaten ChatGPT entegrasyonu sunduğundan. Ancak Discord, herkesin faydalı bulacağı bir özelliği güçlendirmek için OpenAI teknolojisini de kullanıyor: Konuşma Özetleri. Daha önce büyük bir sunucuya katıldıysanız ve hemen ardından daha aktif üyelerden bazılarına ayak uyduramadığınızı hissettiyseniz, bu özellik Discord'un uzun süredir devam eden sorunlu noktalarından birini çözmeyi vaat ediyor. Önümüzdeki hafta sınırlı sayıda sunucuya geldiğinde, özellik, uygulamadan uzaktayken kaçırmış olabileceğiniz sohbetlere genel bir bakış sağlamak için tasarlanmış paketler oluşturmaya başlayacak. Her pakette bir başlık, söylenenlerin bir özeti ve paylaşılan görüntülerin yanı sıra kimlerin katıldığına dair bir günlük de yer alacak. Kaçırdığınız bir şeyi bir araya getirmeye çalışmak için durmadan kaydırmanıza gerek kalmayacak.

Discord, üretken yapay zeka çılgınlığına katılan bir başka teknoloji firmasıymış gibi gelebilir, ancak Midha kullanıcıların makine öğreniminin bir süredir Discord kimliğinin bir parçası olduğunu bilmelerini istiyor. Her ay 30 milyondan fazla kişi platform üzerinden yapay zeka uygulamalarını kullanıyor ve neredeyse 3 milyon sunucu en az bir yapay zeka deneyimi içeriyor. GitHub'da birçok makine öğrenimi projesi Discord sunucularına bağlantılar içeriyor; Midha bu durumu Discord'un bu konuşmaların başlaması için doğal bir yer olmasına bağlıyor. Arkadaşları ve toplulukları bir araya getirmeye verdiği önemle şirket, rekabette avantajlı olduğuna inanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.