OPPO ve Nokia, çapraz lisans 5G patent anlaşmasıyla anlaşmazlığı çözdü

OPPO ve Nokia, çapraz lisans 5G patent anlaşmasıyla anlaşmazlığı çözdü

Nokia, OPPO ile her iki tarafın da 5G ve diğer hücresel teknolojilerdeki temel buluşlarını kapsayan yeni bir çapraz lisans anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu aynı zamanda Nokia ile OPPO arasında patent ödemeleri konusunda uzun süredir devam eden anlaşmazlığa da son veriyor.

Şirket, anlaşmanın şartlarının taraflar arasında gizli kalacağını, dolayısıyla anlaşmanın değerinin ne kadar olduğuna dair henüz bir ayrıntının bulunmadığını söyledi.

Nokia, bu ayın başlarında HONOR ile çok yıllı bir 5G patent anlaşması imzaladı ve bu, Nokia'nın son 12 ayda imzaladığı beşinci büyük akıllı telefon anlaşması oldu.

31 Aralık 2023 itibarıyla OPPO, dünya çapında toplam 5.900'den fazla patent ailesi, ETSI'ye beyan edilen 3.300'den fazla 5G standart patenti ve gönderilen 11.000'den fazla standart belge ile 40'tan fazla ülke ve bölgede 5G iletişim standardı patentlerini kullandığını söyledi. 3GPP'ye.

Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi (CAICT) tarafından yayınlanan 2023 5G raporuna ve IPlytics'in Ekim 2023'te yayınlanan raporuna göre OPPO, 5G standardının temel patent gücü açısından dünya çapında en iyi şirketler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.