PayPal 2500 çalışanını işten çıkarıyor

PayPal 2500 çalışanını işten çıkarıyor

Kesintiler, PayPal'ın iş gücünün yüzde yedisini azaltmasından neredeyse bir yıl sonra gerçekleşti.

Şirketin CEO'su Alex Chriss Salı günü personele gönderdiği bir mektupta PayPal'ın iş gücünün yüzde dokuzunu işten çıkaracağını ve bunun saatler sonra kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Bloomberg'in daha önce bildirdiğine göre karar, bugünden hafta sonuna kadar kaderlerini öğrenecek olan yaklaşık 2.500 çalışanı etkileyecek. PayPal'ın işten çıkarmaları, şirketin maliyetleri düşük tutmak için 2.000'den fazla işçiyi işten çıkarmasından neredeyse bir yıl sonra gerçekleşti.

2023'teki binlerce işten çıkarmalara rağmen teknoloji şirketlerindeki işten çıkarmalar 2024'te de devam etti. PayPal'ın son işten çıkarmalarıyla aynı gün, Cash App, Foundational ve Square'in sahibi Jack Dorsey's Block, ikinci tur işten çıkarmalarını iki ayda gerçekleştirdi. ayda yaklaşık bin kişi hayatını kaybetti. Bu ayın başlarında Google, Asistan ve donanım bölümlerinde binden fazla işçiyi işten çıkarırken, CEO Sundar Pichai çalışanları yıl boyunca daha fazla kesintiye hazırlanmaları konusunda uyardı. Discord, eBay, Riot Games, TikTok, Microsoft, iRobot, Amazon, Unity ve Duolingo ve diğerleri Ocak ayında toplu olarak binlerce kişiyi işten çıkardı

PayPal, çevrimiçi ödeme endüstrisindeki en eski şirketlerden biriydi, ancak son yıllarda Zelle gibi rakipler ve Apple gibi geniş bütçeli teknoloji şirketleri bu alana girdi. Ödeme sektöründeki rekabet PayPal üzerinde baskı yaratıyor. Bloomberg, dört analistin bu ay şirketin hisselerinin notunu düşürdüğünü belirtti. Chriss mektubunda, şirketin "büyüme yaratacağına ve hızlandıracağına inandığımız iş alanlarına yatırım yapmaya devam edeceğini" söyledi.

PayPal'da işten çıkarmalar, şirketin 2023 yılı boyunca kaydettiği güçlü büyümeye rağmen devam ediyor. Şirketin Eylül 2023 itibarıyla geliri, bir önceki yıla kıyasla yüzde sekizden fazla artışla 7,42 milyar dolar oldu. Kazanç beklentilerini aştı ve platformunda gerçekleşen işlem sayısında "çift haneli büyüme" bildirdi. Bilgi, Eylül 2023'te şirketin CEO'su olarak görevi devralan Chriss'in, PayPal'ın Kasım 2023'teki son kazanç açıklamasında maliyetlerinin "çok yüksek" olduğunu ve "bizi yavaşlattığını" söylediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.