PTT’den Tam Destek! Abonelik ve TCKN İle Giden 2500 TL Parasını Alacak

PTT’den Tam Destek! Abonelik ve TCKN İle Giden 2500 TL Parasını Alacak

Dar gelirli aileler için devlet tarafından birçok yardım ödemesi yapılıyor. Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte tüketim destekleri ön plana çıkmaya başladı. İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteğinin verileceğinin açıklanmasının ardından başvurular ve şartlar gündemde yoğun bir şekilde araştırılıyor.

2.500 TL nakit parayı PTT’den anında çekebiliyorsunuz, faturanızı yanınızda getirmeniz yeterli oluyor. Faturasını ödemekte zorlananlar bu destek ile bütçesini koruyabiliyor.

Ülkemizde bazı dönemlerde kış oldukça soğuk ve sert geçiyor. Bu kapsamda vatandaşın gündeminde ise doğalgaz desteği başvuruları yer alıyor. Dar gelirli aileler doğalgaz desteğiyle rahat nefes alıyor. Peki, başvuru şartları neler, kimler yararlanacak? İşte detaylar

DOĞALGAZ YARDIMI ARALIK ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Doğalgaz fatura yardımı ödemeleri henüz başlamadı. Kasım ayında başlayan başvurular sonrasında ödeme tarihleri bekleniyor. Geçtiğimiz ay ikinci hafta ödenmeye başlayan doğalgaz tüketim yardımının bu ay da yine aynı tarihlerde başlaması bekleniyor. Kış dönemine ilişkin başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon TL'lik destek verdik' dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ARTIRILDI!

Dün ki Kabine Toplası'nda ardından destek ödemleriyle ilgili bilgi veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan bi önceki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada ise destek ödemlerinin artırıldığını şu sözlerle ifade etmişti: ''Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık.'

900-2500 TL OLARAK ARTIRDIK!

Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane bayşı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık. Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilecektir. 3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız.''

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başkanı Erdoğan konuşmasının devamında, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

Doğalgaz ödenekleri dal gelirli ailelere geçim problemi yaşayan ailelere ve kişi başı asgari ücretin üçte birinden az Kazancı olan ailelere sunuluyor. Bu durumları yaşayan ve dar gelirli olan ailelere başvuruda bulunduktan sonra Hızlı ve kolay bir şekilde bu ödeneklerden faydalanabilir. Aynı zaman da daha doğalgaz ödenekleri bölgeye göre ya da şehre göre değiştiği için kişinin yaşadığı şehir ne kadar soğuksa ödenek de o kadar yüksek miktarda oluyor. Doğalgaz ödeneklerinde belirlenen miktar asıl enerjiye göre değişmesi ile beraber ödenekler de bu doğrultuda yapılacaktır. Aralık ayı içerisinde başvurular ve ödenekler hala devam ediyor.

ELEKTRİK YARDIMI İLE FATURA ÖDEME NASIL YAPILIR?

Elektrik Yardımı ile Fatura Ödemeleri e-Devlet üzerinden PTT Genel Müdürlüğü sayfasından gerçekleşiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen destek tutarı ile fatura ödemesi PTT şubelerinde de yapılabilir. E Devlet üzerinden yatırılacak faturalar için vatandaşların T. C kimlik numarası ve e-Devlet şifrelerini kullanması yeterli. E-devlet üzerinden elektrik yardımı ile fatura ödemesi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

BAKAN DÖNMEZ: İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ DEVAM EDECEK

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ticaret Bakanlıklarının 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. İhtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesine yönelik düzenleme kapsamında; 2019-2022 Ekim döneminde 9,5 milyar TL tutarında elektrik tüketim desteği verildiğini anımsatan Bakan Dönmez, '2022 Ocak-Ekim döneminde ise 2,4 milyon hane 3,4 milyar TL tutarında destekten faydalanmıştır.

2021 yılında ülke genelinde 2 milyon aileye 1,8 milyon ton kömür teslim edilmiş olup 2022 yılında da kömür yardımı devam etmektedir. Ayrıca ısınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak olup 2022 Ocak-Ekim döneminde 331 bin haneye 114 milyon TL doğal gaz tüketim desteği sağlanmıştır' açıklamasında bulundu.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmaktadır.

Bakan Yanık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 'Türkiye Aile Desteği'nden yararlanan hanelere Elektrik Tüketim Desteği de vereceğiz. Ayrıca Aile Destek Programı Çocuk Destek Bileşeni kapsamında; 1-2 çocuklulara 350 TL, 3 çocuklulara 450 TL, 4 çocuklulara 550 TL, 5 ve üzeri sayıda çocuklulara 650 TL destek.' ifadelerine yer vermişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.