Qualcomm, 5G'yi akıllı saatlere getirmek için Snapdragon X35'i piyasaya sürdü

Qualcomm, 5G'yi akıllı saatlere getirmek için Snapdragon X35'i piyasaya sürdü

Qualcomm bu hafta, daha az talepkar cihazlar için NR-Light standardını benimseyen yeni 5G modemi Snapdragon X35 5G Modern-RF'yi duyurdu.

Üretici, bileşenin 5G'yi akıllı saatlere ve Nesnelerin İnterneti (IoT) ürünlerine getirmeye yardımcı olmak için teknolojiden yararlanan dünyadaki ilk bileşen olduğunu söylüyor.

Cep telefonları ve tabletlerin aksine, akıllı saatler ve çoğu IoT cihazı internete bağlanmak ve düzgün çalışmak için çok daha az şeye ihtiyaç duyar. Böylece, bağlantı için daha küçük, daha enerji tasarruflu bileşenlerin kullanılmasına izin verirler.

RedCap (azaltılmış kapasite) olarak da bilinen 5G NR-Light, 5G bant genişliğini bu tür ürünlere uyarlamak için geçen yıl kuruldu ve Snapdragon X35 bunu sunan ilk ticari modem.

Kullanıcılar muhtemelen bu tür bir üründe büyük hız artışlarından yararlanamayacak olsa da, bağlantılar yeni nesil mobil ağda çok daha istikrarlı ve güvenilir hale gelecek ve kalabalık yerlerde veri 'tıkanıklığı' riski azalacaktır.

Qualcomm, yeni Snapdragon X35'e eşlik eden, aynı modemin daha uygun fiyatlı bir versiyonu olan ve yeni nesil mobil ağ 5G ile de uyumlu Snapdragon X32'yi duyurdu.

Üretici, iki bileşenin ticari örneklerinin bu sömestrde başlayacağını ve ilk ticari cihazların 2024'ün ilk yarısında gelmesinin beklendiğini iddia ediyor. Şirket, şimdilik bunları kullanacak ortakların örneklerini belirtecek kadar ileri gitmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.