Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 temel özellikleri sızdırıldı

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 temel özellikleri sızdırıldı

Yakın tarihli bir rapora göre, şirketin yeni bir 1+5+2 düzenine geçerek performans çekirdeklerinin sayısını artırırken bir verimlilik çekirdeğini feda ettiği iddia ediliyor. Son raporlara göre Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 SoC üzerinde 3.2GHz saat hızına sahip bir Cortex X4 çekirdeği içerebilir.

Snapdragon 8 Gen 2 Qualcomm'un en yeni ve en büyük işlemcisi, ancak Snapdragon 8 Gen 3 şimdiden yeni söylentilere konu oldu. Yaklaşan amiral gemisi yonga setinin CPU yapılandırması kısa süre önce yeni bir raporla sızdırıldı.

Önceki raporlar Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 3 SoC'yi Snapdragon 8 Gen 2 SoC ile aynı 1+4+3 CPU yapılandırmasıyla tanıtacağını belirtiyordu. Yakın tarihli bir rapora göre, şirketin yeni bir 1+5+2 düzenine geçerek performans çekirdeklerinin sayısını artırırken bir verimlilik çekirdeğini feda ettiği iddia ediliyor. Son raporlara göre, Snapdragon 8 Gen 3'ün 3.2GHz saat hızına sahip bir Cortex X4 çekirdeği içermesi bekleniyor.

Ancak daha önceki raporlarda bu hızın 3.75GHz'e bile ulaşabileceği iddia edilmişti. İki Cortex A520 çekirdeği 2.0GHz frekansa sahipken, beş Cortex A720 çekirdeği 3.0GHz'de çalışacak. CPU yapılandırması ve saat hızlarına ek olarak, sızıntıda Snapdragon 8 Gen 3 SoC'nin bir Adreno 750 GPU, bir Qualcomm X75 5G modem, 7.500 MT/s ile LPDDR5 bellek ve UFS 4.1 dahili depolama desteği içereceği de belirtildi.

Son sızıntı, TSMC'nin N4P üretim düğümünün Snapdragon 8 Gen 3 SoC'yi üretmek için kullanılacağını iddia ediyor. Sonuç olarak, üç nesil Qualcomm amiral gemisi yongaları aynı TSMC N5 düğümünün biraz değiştirilmiş bir versiyonunda üretilmeye devam ediyor. Yine de şirket Snapdragon 8 Gen 3 SoC'yi tamamen Samsung ya da TSMC'nin 3nm sürecine geçirmeye karar verebilir ya da N4P sürecine bağlı kalmaya karar verebilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.