Qualcomm, Snapdragon X Elite'in Apple'ın M3 Çipinden %21 Daha Hızlı Olduğunu İddia Ediyor

Qualcomm, Snapdragon X Elite'in Apple'ın M3 Çipinden %21 Daha Hızlı Olduğunu İddia Ediyor

Yonga üreticisi Qualcomm, yeni Snapdragon X Elite PC işlemcisinin çok çekirdekli performansta Apple'ın en yeni M3 yongasından %21 daha hızlı olduğunu iddia etti, ancak termal profili hakkında sorular devam ediyor.

San Diego'lu üretici Digital Trends'e verdiği demeçte, yeni yonga setine sahip bilgisayarları göstererek Snapdragon X Elite'in çok çekirdekli Geekbench skorunun 15.300 olduğunu, Apple'ın M3'ünün ise 12.154 skor elde ettiğini söyledi. Ancak Qualcomm'un bahsetmediği şey, Snapdragon destekli makinenin verimlilik performansının önemli bir göstergesi olan bir kıyaslama vektörü olarak güç tüketimidir.

Qualcomm'un yaklaşmakta olan 2024 Windows PC serisinin farklı termal tasarım profillerinde sunulması bekleniyor. Performans odaklı 80W profili daha hızlı çalışır ancak daha fazla ısı üretir ve aktif soğutma (fanlar) gerektirir; verimlilik odaklı 23W profili ise pasif soğutma sistemlerine sahip daha ince dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Apple'ın temel M3 MacBook Pro'su, üretimi durdurulan 13 inç MacBook Pro'ya benzer şekilde tek bir fan barındırıyor, ancak M3 Pro ve M3 Max, ek çekirdeklerin yük altında maksimum performansa ulaşmasını sağlamak için çift fanlı tasarımlar kullanıyor.

Snapdragon X Elite, Apple'ın M3 serisi çiplerle desteklenen yeni MacBook Pro serisini duyurmasından hemen önce, Ekim ayının sonlarında duyuruldu. Elite çipinin Apple silikonuna göre daha iyi performans sunduğu iddialarına rağmen Qualcomm, "donanım... kontrol edebileceğimiz tek şey" olduğunu ve bu nedenle rakip makineler arasındaki kullanıcı deneyiminin "aynı olmayacağını" kabul etti, çünkü "onlar macOS çalıştırıyor ve biz Windows çalıştırıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.