Qualcomm ve Iridium uydu bağlantısı işbirliğini sonlandırdı

Qualcomm ve Iridium uydu bağlantısı işbirliğini sonlandırdı

CNBC'nin haberine göre Qualcomm, uydu iletişim şirketi Iridium ile işbirliğini sonlandırdı. Ortaklık uydudan telefona hizmet sunmayı amaçlıyordu, ancak akıllı telefon üreticilerinin teknolojiyi cihazlarına entegre etmemesi nedeniyle bir aksilikle karşılaştı.

Qualcomm, teknolojiyi başarıyla geliştirmesine ve sergilemesine rağmen, akıllı telefon üreticileri tarafından benimsenmemesi nedeniyle anlaşmayı sona erdirme kararı aldı. Şirket, akıllı telefon üreticilerinin uydudan telefona bağlantı için standartlara dayalı çözümleri tercih ettiğini vurguladı.

Uydudan telefona ortaklık: Qualcomm ve Iridium

Bu hamle, modifiye edilmemiş telefonları doğrudan uydulara bağlama konusunda büyük oyuncular arasında artan bir ilgi bağlamında gerçekleşiyor. Apple, SpaceX, AT&T, T-Mobile ve AST SpaceMobile dahil olmak üzere çeşitli akıllı telefon üreticileri, hizmet sağlayıcıları ve uydu şirketleri, gelişmekte olan bu pazardaki projeleri aktif olarak araştırıyor.

Qualcomm yaptığı açıklamada, Iridium ile standartlara dayalı çözümler üzerinde işbirliği yapma taahhüdünü ifade ederken, yılın başlarında tanıtılan tescilli çözüm üzerindeki çabalarını durdurduğunu belirtti.

Iridium, Qualcomm ile anlaşmanın sona erdiğini kabul etti ve bunun şirketin uydudan hücreye projeler üzerinde çalışan diğer ortaklarla yeniden bağlantı kurmasına olanak sağladığını vurguladı. Daha da önemlisi, Iridium anlaşmanın sona ermesinin 2023 yılının tamamı için finansal beklentilerini etkilemediğini belirtti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.