Quora, Yapay Zeka Chatbotlarıyla Konuşma Platformu Poe'yu Tanıttı

Quora, Yapay Zeka Chatbotlarıyla Konuşma Platformu Poe'yu Tanıttı

Quora'nın Poe'su şu anda yalnızca iOS'ta mevcut ve insanların çeşitli farklı yapay zeka ajanlarıyla kolayca etkileşime girebilecekleri bir yer olması amaçlanıyor.

Sosyal soru-cevap sitesi Quora, kullanıcıların soru sormasına, anında yanıt almasına ve yapay zeka sohbet robotlarıyla ileri geri diyalog kurmasına olanak tanıyacak "Poe" adlı bir platform başlattı.

TechCrunch tarafından bildirildiği üzere, şu anda yalnızca iOS'ta mevcut olan Poe (Platform for Open Exploration), insanların çeşitli farklı yapay zeka ajanlarıyla kolayca etkileşime girebilecekleri bir yer olmayı amaçlıyor.

"Quora'yı kurduğumuz ve işlettiğimiz son 12 yıl boyunca tüketici internet ürünleri oluşturma konusunda çok şey öğrendik. Ve özellikle bilgi arayan insanlara hizmet verme konusunda deneyimliyiz," diyor bir Quora sözcüsü.

"Öğrendiklerimizin çoğunun, insanların büyük dil modelleriyle etkileşime girdiği bu yeni alana uygulanabileceğine inanıyoruz" diye ekledi.

Rapora göre, Poe bir metin mesajlaşma uygulamasına benzer şekilde çalışıyor, ancak yapay zeka modelleri için - kullanıcılar modellerle ayrı ayrı iletişim kurabiliyor.

Rapora göre, Poe'nun sohbet arayüzü "yazma yardımı", "yemek pişirme", "problem çözme" ve "doğa" gibi çeşitli konuşma konuları ve kullanım alanları sunuyor.

"Bunun insanların farklı dil modelleriyle etkileşime girmesi ve bunları keşfetmesi için eğlenceli bir yol olacağını düşünüyoruz. Poe, bir kişinin doğal konuşmayı kullanarak sahip olduğu herhangi bir soruya anında cevap almasının en iyi yolu olacak şekilde tasarlanmıştır" dedi.

Quora şimdilik ölçeklenebilirlik üzerinde yoğunlaştığını, beta testçilerinden geri bildirim topladığını ve ortaya çıkan sorunları ele aldığını söylüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.