Sadece Apple iPhone 15 Pro Modelleri Wi-Fi 6E Ağı ile Gelecek: Rapor

Sadece Apple iPhone 15 Pro Modelleri Wi-Fi 6E Ağı ile Gelecek: Rapor

Wi-Fi 6, 2.4GHz ve 5GHz bantlarında çalışırken, Wi-Fi 6E de 6GHz bandı üzerinde çalışarak daha yüksek kablosuz hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha az sinyal paraziti sağlayacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bu yıl iPhone ve iPhone Pro arasında özellikler ve teknik özellikler açısından büyük bir uçurum yaratabilir. Yeni bir rapora göre, yalnızca Apple iPhone 15 Pro ve Pro Max varyantları WiFi 6E bağlantısını içerecek.

Apple sızıntıcısı Unknownz21 (@URedditor), iPhone 15'in anten mimarisinin şemalarını içeren bir belge paylaştı. Belgede, iPhone 15 Pro modeli 'D8x' olarak etiketlendi ve daha hızlı Wi-Fi 6E'nin iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleriyle sınırlı olacağı belirtildi. MacRumors'un haberine göre belge ayrıca iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın eski WiFi 6 standardını kullanmaya devam edeceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O'Malley tarafından paylaşılan bir araştırma notunda iPhone 15'in Wi-Fi 6E özelliğine sahip olacağı iddia edilmişti. Analistler, bu özelliğin tüm modellerde mi yoksa Pro modellerle mi sınırlı olacağını belirtmedi. Marka şu ana kadar en yeni 11 inç ve 12.9 inç Apple iPad Pro, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro ve Mac mini modelleri de dahil olmak üzere birkaç cihaza Wi-Fi 6E desteği ekledi. Tüm iPhone 14 modelleri standart Wi-Fi 6 ile sınırlı kalmaya devam ediyor.

Wi-Fi 6E standardı, cihazların kendisini destekleyen yönlendiricilere ve modemlere bağlanmasını sağlar, ancak daha yeni bir teknolojidir ve henüz yaygın olarak kullanılmamaktadır. Rapora göre Wi-Fi 6E, Wi-Fi 6'ya kıyasla daha fazla bant genişliği sunarak daha yüksek bağlantı hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha yüksek kapasite sağlıyor.

Wi-Fi 6, 2.4GHz ve 5GHz bantlarında çalışırken, Wi-Fi 6E ayrıca 6GHz bandı üzerinde çalışarak daha yüksek kablosuz hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha az sinyal paraziti sağlıyor. MacRumors'un haberine göre, bu avantajlardan yararlanmak için cihazın TP-Link, Asus ve Netgear gibi markalardan temin edilebilen bir Wi-Fi 6E yönlendiriciye bağlanması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.