Samsung 2017'den bu yana 35 milyon qled TV sattı

Samsung 2017'den bu yana 35 milyon qled TV sattı

Samsung Electronics, 2017 yılında qled TV'nin piyasaya sürülmesinden bu yana bu LCD TV'lerden toplam 35 milyon adet sattı. Kuantum noktalı bu televizyonların 9,65 milyonu geçen yıl satıldı.

Samsung bu rakamları pazar araştırma firması Omdia'nın yayınlanmamış verilerine dayanarak ortaya koyuyor. 35 milyon qled TV rakamı, 2017'deki tanıtımlarından 2022'ye kadar hesaplandı. Bu yıl satılan 9,65 milyon adet, miniledbacklight ile donatılmış Neo QLED modelleri gibi normal qled TV'lerdir. Samsung'un daha yeni QD OLED TV'leri farklı bir panel teknolojisine sahiptir ve bu rakamların bir parçası değildir.

Rakamlara göre, nispeten büyük televizyonlar açısından Samsung 2022'de önemli bir paya sahipti. Şirket, 75 inç ve üzeri için yüzde 36,1, 80 inç ve üzeri için ise yüzde 42,9 pazar payına sahipti. Samsung, 2.500 dolar ve üzeri televizyonları kapsayan premium televizyon pazarında ise yüzde 48,6'lık bir pazar payına sahipti.

Güney Koreli üretici ayrıca 2022'nin TV endüstrisi sıralamasında birinci olduğu üst üste 17. yıl olduğunu bildirdi. Şirkete göre, Bordeaux serisi LCD TV'leri 2006 yılında birinciliğe ulaştı ve o tarihten bu yana birinciliği kimseye bırakmadı. Bu sıralamaların nasıl belirlendiği ve tam olarak hangi faktörlerin dikkate alındığı tam olarak açık değil. Teslim edilen televizyon sayısının önemli bir faktör olması muhtemeldir.

Qled, Samsung'un 2017 öncesi suhd modellerinden çok farklı olmayan temel görüntü teknolojisi için kullandığı terimdir. Bunlar, renk aralığı ve parlaklığı mavi arka ışık LED'leri ile birleştirilmiş bir kuantum nokta filmi ile geliştirilmiş LCD TV'lerdir. 'qled' adı yıllardır birçok düşük maliyetli, orta seviye ve üst seviye televizyon modeli için kullanılmaktadır.

Başlangıçta 'qled' terimi, alt piksellerin OLED'ler gibi tamamen kapatılabilen kuantum nokta LED'ler tarafından oluşturulduğu daha gelişmiş bir görüntü teknolojisi için kullanılıyordu. Bu, mükemmel siyah reprodüksiyonuna ve buna bağlı olarak çok yüksek kontrasta yol açmalıdır. Ancak böyle bir teknolojiye ulaşmak zordur. Bu qled teknolojisi, Samsung'un qled TV'lerinde olduğu gibi bir arka ışık içermiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.