Samsung, AMD ile çip kullanımı anlaşmasını uzattı

Samsung, AMD ile çip kullanımı anlaşmasını uzattı

Samsung, AMD ile yeni bir anlaşma yaparak şirketler arasındaki çip ticaretini artırdı ve GPU'ları Exynos işlemcilerde tuttu. Ancak bu, premium seride kalması gereken Qualcomm'un Snapdragon'undan vazgeçmek anlamına gelmiyor.

Şirketler dört yıl önce birlikte çalışmaya başladı ve AMD Radeon grafik teknolojisi geçen yıl piyasaya sürülen Exynos 2200'lerde yer aldı. Anlaşmanın uzatılmasıyla ilgili yapılan açıklamada Samsung ve AMD, yeni sözleşmenin "yüksek performanslı, düşük güçlü AMD Radeon grafik çözümlerinin birden fazla neslini genişletilmiş bir Samsung Exynos SoC portföyüne" getireceğini söyledi.

SoC'ler System-on-a-chip anlamına geliyor ve işlemciler mobil cihazlar için ARM mimarisine dayanıyor. Exynos 2200 daha iyi sürdürülebilir performans sunuyor. Dolayısıyla gelecekteki olası telefonlarda da verimlilik artışı bekleniyor.

Ortaklığa rağmen Qualcomm, akıllı telefon üreticisi tarafından tamamen göz ardı edilmedi. Geçtiğimiz yıl şirketler, Galaxy S serisi de dahil olmak üzere premium Galaxy telefonlarında Snapdragon yonga setlerini kullanmak için çok yıllı bir anlaşma imzaladı.

Yine de sektörde Samsung'un 2025 yılında piyasaya sürülecek seri için özel bir işlemci üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Eğer doğrulanırsa, bunun AMD'nin GPU destekli çipi olma ihtimali var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.