Samsung, Message Guard ile anlık mesajları sıfır tıklamalı kötü amaçlı yazılımlara karşı kontrol edecek

Samsung, Message Guard ile anlık mesajları sıfır tıklamalı kötü amaçlı yazılımlara karşı kontrol edecek

Samsung'un Galaxy S23 telefonları, görüntüleri sıfır tıklamalı kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayabilen bir özellik olan Message Guard'a sahip olacak. Sıfır tıklamalı kötü amaçlı yazılım, kullanıcı müdahalesi olmadan veri çalabilen kötü amaçlı yazılımdır. Message Guard yalnızca Mesajlar uygulamasında çalışır.

Kullanıcılar Samsung'un veya Google'ın Mesajlar uygulaması üzerinden bir görsel aldıklarında, bu görseller ilk olarak Samsung Message Guard'ın sanal alanında açılır. Burada Message Guard, görüntünün işletim sistemine veya telefondaki verilere erişmeye çalışan kötü amaçlı yazılım içerip içermediğini kontrol eder. Böylece Message Guard, bu tür kötü amaçlı yazılımların kullanıcıdan veri çalmasını engellemelidir.

Samsung, daha önce Samsung akıllı telefonlarında sıfır tıklama güvenlik açığı bulunmasına rağmen, bu tür sıfır tıklama kötü amaçlı yazılımların henüz Samsung'un akıllı telefonlarında bulunmadığını iddia ediyor. 2020 yılında düzinelerce gazetecinin, iOS'taki bir sıfır tıklama açığından yararlanan Pegasus casus yazılımıyla saldırıya uğradığı bildirilmişti.

Otomatik olarak çalışan ve kullanıcıya "büyük ölçüde görünmez" olan Message Guard, png, jpg, jpeg, gif, icon, webp, bmp ve wbmp dosyalarını sıfır tıklamalı kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayabiliyor. Hizmet şimdilik sadece Galaxy S23'te mevcut, ancak One UI 5.1 veya daha üstünü çalıştırmaları koşuluyla bu yıl içinde diğer Samsung akıllı telefon ve tabletlerde de görünecek. Daha sonra Samsung, Message Guard'ın Google ve Samsung'un Mesajlar uygulamalarının yanı sıra diğer mesajlaşma uygulamalarında da çalışması için bir yazılım güncellemesi yayınlamayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.