Samsung One UI 5.1'in lansmanı ve uyumlu cihazları yanlışlıkla doğruladı

Samsung One UI 5.1'in lansmanı ve uyumlu cihazları yanlışlıkla doğruladı

Samsung, en son Galaxy Watch 5 güncellemesinin değişiklik günlüğünde One UI 5.1'in Şubat 2023'te yakında geleceğini yanlışlıkla doğruladı. Buna ek olarak, şirket içi kaplamasının yeni sürümüyle uyumlu cihazların listesi de ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi, Samsung'un Android 13 tabanlı yer paylaşımının bir sonraki sürümü olan One UI 5.1 üzerinde çalıştığını birkaç aydır biliyoruz. Bu durum üretici tarafından Ekim 2022'de yapılan resmi bir açıklamayla teyit edildi.

Ancak bunun dışında, bu yeni sürüm hakkında çok az bilgiye sahibiz. Yeni özellikleri bir kenara bırakın, resmi bir çıkış tarihi bile yok. Bununla birlikte, son haftalarda One UI 5.1 ile ilgili söylentiler gelmeye devam ediyor.

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, kaplamanın dahili testleri birkaç cihaz üzerinde başladı. Bu durum özellikle Galaxy S22, Galaxy Z Fold 4 ve aynı zamanda Galaxy S20'de de geçerlidir. Bu, Samsung'un eski amiral gemilerinin sahip olabileceği son Android güncellemesi olacak.
Samsung One UI 5.1 için fitili satıyor

One UI 5.1 hakkında resmi bir duyuru beklerken, Samsung yanlışlıkla yakında geleceğini ve uygun akıllı telefonların listesini doğruladı. Nitekim üretici, Ağustos 2022'de piyasaya sürülen en son bağlantılı saati Galaxy Watch 5'in en son güncellemesinin değişiklik günlüğünde One UI 5.1'den açıkça bahsetti.

Böylece One UI 5.1'in, adından da anlaşılacağı üzere akıllı saatinizden akıllı telefonunuzun kamerasının yakınlaştırmasını kontrol etmenize olanak tanıyacak yeni "Kamera Kontrolörü" özelliğinden yararlanmak için zorunlu olacağını öğreniyoruz. Şimdi, Samsung daha önce bu özelliğin Şubat 2023'te Galaxy Watch 5'te kullanıma sunulacağını belirtmişti. Başka bir deyişle, Güney Koreli firma One UI 5.1'in Şubat 2023'te Galaxy S23 ile birlikte piyasaya sürüleceği yönündeki önceki söylentileri doğruluyor.

Ayrıca, değişiklik günlüğünde One UI 5.1'in "Galaxy S20 ve Galaxy Z Flip'ten sonra piyasaya sürülen amiral gemisi modellerinde" mevcut olacağı belirtiliyor. Aslında buna hemen başlangıç da dahildir:

  •     Galaxy S20
  •     Galaxy S21
  •     Galaxy S22
  •     Galaxy Z Flip
  •     Galaxy Z Flip 5G
  •     Galaxy Z Flip 3
  •     Galaxy Z Flip 4
  •     Galaxy Z Fold 2
  •     Galaxy Z Fold 3
  •     Galaxy Z Fold 4

Bir hatırlatma olarak, Galaxy S23 resmi olarak 1 Şubat 2023 tarihinde yeni bir Galaxy Unpacked konferansında tanıtılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.