Samsung, Yeni Galaxy S24 Akıllı Telefon Serisini Piyasaya Sürüyor

Samsung, Yeni Galaxy S24 Akıllı Telefon Serisini Piyasaya Sürüyor

Samsung bugün iPhone 15, ‌iPhone 15‌ Plus, iPhone 15 Pro ve ‌iPhone 15 Pro‌ Max ile rekabet edecek şekilde tasarlanan yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra'nın lansmanını duyurdu.

Yapay zeka, Samsung'un yeni S24 cihazlarının odak noktasıdır ve üçü de Galaxy AI sunmaktadır. Galaxy AI, telefon görüşmelerinde iki yönlü, gerçek zamanlı ses ve metin çevirisi için Canlı Çeviri'yi destekler ve Tercüman işlevi, canlı konuşmaları bölünmüş görünümde çevirerek iki kişinin farklı dillerde konuşabilmesini sağlar.

Chat Assist, kullanıcıların konuşma tonlarını mükemmelleştirmesine yardımcı olabilir ve Samsung Klavyede yerleşik olarak bulunan yapay zeka, mesajları gerçek zamanlı olarak 13 dile çevirebilir. Android Auto, gelen mesajları özetleyebilir ve ilgili yanıtlar önerebilir; Transkript Yardımcısı, kayıtları yazıya dökmek, özetlemek ve tercüme etmek için yapay zekayı kullanır ve Samsung Notes'taki Not Yardımı özelliği, yapay zeka tarafından oluşturulan özetler ve şablonlar sunar. Samsung ayrıca, S24 kullanıcılarının arama sonuçlarını görmek için S24 ekranındaki öğeleri daire içine almalarına, vurgulamalarına, karalamalarına veya dokunmalarına olanak tanıyan bir seçenek olan "Aramak İçin Daire Oluştur" seçeneğini sunmak üzere Google ile de ortaklık kurdu.

Samsung'un ileri teknoloji ürünü Galaxy S24 Ultra, yapay zekayı kamera iyileştirmeleriyle birleştiriyor. Samsung, 10x yakınlaştırma lensini ortadan kaldırdı ve bunun yerine Apple'ın belirlediği optik yakınlaştırma seviyesi olan 50 megapiksel 5x optik yakınlaştırma lensine sahip Dörtlü Tele Sistemini tercih etti.

S24 Ultra, daha büyük bir piksel boyutuna ve bulanıklığı azaltmak için el titremesini azaltan gelişmiş bir optik görüntü sabitleme sistemine sahiptir; ayrıca ProVisual Engine AI sistemi, gelişmiş dijital yakınlaştırmaya, loş koşullarda daha fazla ışık yakalamaya ve çalışırken daha iyi gürültü azaltma olanağı sağlar. video kaydetme. Galaxy AI düzenleme araçları silme, yeniden oluşturma ve yeniden düzenleme gibi düzenlemelere olanak tanır ve Düzenleme Önerileri her fotoğraf için ince ayarlar önerir. Üretken Düzenleme, bir nesneyi kaldırırken veya çarpık bir görüntüyü düzeltirken görüntü arka planının bazı kısımlarını üretken yapay zeka ile doldurabilir.

Galaxy S24 Ultra, Samsung'un AI işleme için optimize edildiğini ve gelişmiş termal kontrol gerektirdiğini söylediği Qualcomm'un Snapdragon Gen 3 Mobil Platformu ile donatılmıştır. Her üç model de ekranlar için 1 ila 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızlarını desteklerken Ultra, 2.600 nit en yüksek parlaklıkta bugüne kadarki en parlak Galaxy ekranını sunuyor. Samsung, Ultra'da daha fazla dayanıklılık ve çizilme direncinin yanı sıra yansımayı azaltmak için Corning'in Gorilla Zırhını kullanıyor. Apple'ın A17 Pro'su gibi, Samsung'un en yeni çipleri de oyun için ışın izlemeyi destekliyor.

Samsung, Ultra'nın tasarımını değiştirdi ve artık izleme için optimize edilmiş 6,8 inç düz ekran sunuyor; Galaxy S24 artık 6,2 inç, S24+ ise 6,7 inç boyutunda. Cihaz boyutunu yaklaşık olarak aynı tutmak için çerçeve boyutu küçültülerek ekran boyutunda iyileştirmeler yapıldı.

Samsung, Apple'ın "iPhone 15 Pro" serisini kopyaladı ve S24 Ultra gri, siyah, mor, sarı, yeşil, mavi ve turuncu renklerde titanyum çerçeveyle sunuluyor.

Galaxy S24 Ultra'nın fiyatı 1.300 dolardan, S24+'ın fiyatı 1.000 dolardan ve S24'ün fiyatı ise 800 dolardan başlıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.