Samsung, Yeni Nesil ISOCELL Kamera Sensörü ile Geliştirilmiş Video Kalitesi Sunacak

Samsung, Yeni Nesil ISOCELL Kamera Sensörü ile Geliştirilmiş Video Kalitesi Sunacak

Samsung, ISOCELL kamera sensörlerinin ışık hassasiyetini, parlaklık aralığını, dinamik aralığını ve derinlik algılamasını geliştirerek video kalitesini artırmayı planlıyor.

Samsung, yeni nesil ISOCELL kamera sensörlerinde özellikle video kalitesi açısından önemli iyileştirmeler yapmayı planlıyor.

SamMobile'ın haberine göre, çoklu kare ve çoklu pozlama işleme, düşük pozlama ve yüksek pozlama olmak üzere en az iki kare alıp bunları daha iyi dinamik aralık için birleştirerek hareketsiz görüntüleri iyileştiriyor.

Ancak, 30 fps'lik bir video için kameranın en az 60 kare çekmesi gerektiğinden videolarda bunu yapmak zordur.

Teknoloji devi ışık hassasiyetini, parlaklık aralığını, dinamik aralığı ve derinlik algılamayı geliştirerek video kalitesini artırmayı planlıyor.

Piksellerin renk filtreleri arasındaki optik duvar için yüksek kırıcılığa sahip bir nano yapı geliştirdi ve buna 2024 yılında ISOCELL kameralara gelecek olan Nano-Fotonik Renk Yönlendirme adını verdi.

Ayrıca şirket, videoların dinamik aralığını iyileştirecek bir sensör içi, tek pozlamalı yüksek dinamik aralık (HDR) teknolojisi geliştiriyor.

Rapora göre Samsung ayrıca entegre bir görüntü sinyali işlemcisine (ISP) sahip olacak iToF (Dolaylı Uçuş Süresi) derinlik sensörlerini kullanarak portre videolarının kalitesini artırmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.