Shazam artık kulaklığınızda çalan müziği tanıyabiliyor

Shazam artık kulaklığınızda çalan müziği tanıyabiliyor

Şarkıları dinleyerek tanımanıza olanak tanıyan uygulama Shazam, halihazırda mevcut olmadığını öğrendiğinizde şaşırabileceğiniz yeni bir özellik ekledi: müziği kulaklıklarınız aracılığıyla tanımlama yeteneği.

Shazam sonunda birçok kişinin beklediği bir özelliğe sahip olacak. Uygulamanın App Store'daki son güncellemesinde duyurulan bu yeni özellik, Shazam'ı kullanarak YouTube, TikTok veya başka bir uygulamada duyduğunuz bir şarkının adını kulaklığınızı çıkarmanıza gerek kalmadan bulmanızı sağlıyor.

Nasıl çalıştığı basit: Uygulamayı başlatıyorsunuz, ekrandaki kulaklık simgesine dokunuyorsunuz ve ardından şarkının çaldığı uygulamaya gidiyorsunuz. Shazam, şarkıyı kulaklığınızdan dinler ve tanımlamaya çalışır. Daha sonra şarkının adını uygulama arayüzünde görebileceksiniz.

Shazam bu özellikle daha da akıllı hale geliyor

Bu özellik, kablolu veya kablosuz, Apple veya diğer markalar tarafından üretilen tüm kulaklık türleriyle çalışır. Dolayısıyla bu özelliği kullanmak için bir çift AirPod'a sahip olmanıza gerek yok.

Ayrıca bazı istisnalar olsa da, müzik çalan hemen hemen tüm uygulamalarla da çalışır. Ayrıca bu işlevin, ortamınızda yayınlanan şarkıları dinlemeye devam edebilen Shazam'ın normal çalışmasına müdahale etmediğini de unutmayın.

Uygulamanın Google Play Store'daki genel bakış sayfası, yeni özellikten bahseden bir satır içerecek şekilde güncellendiğinden, kulaklıkla dinleme özelliği Android kullanıcıları için de mevcut.

Ancak uygulamanın Apple bilgisayarlarda çalışan sürümü olan macOS'ta da bu özelliğin Shazam için de kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Mac App Store listesine göre Shazam'ın Mac'teki son güncellemesi, dijital dünyada sonsuzluk olan Ağustos 2022'de gerçekleşti. Bu nedenle uygulamanın macOS sürümünün bu yeni işlevselliği almaması mümkündür ve bu özellik daha sonra cep telefonlarına özel hale gelecektir. Ancak emin olmak için Shazam'dan gelecek resmi bilgileri beklememiz gerekecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.