Snapchat Artık 750 Milyondan Fazla Aylık Aktif Kullanıcıya Sahip

Snapchat Artık 750 Milyondan Fazla Aylık Aktif Kullanıcıya Sahip

Şirket şimdi önümüzdeki birkaç yıl içinde milyar sınırını aşmayı hedefliyor.

Snapchat'in ana şirketi Snap Cuma günü yaptığı açıklamada aylık aktif kullanıcı sayısının 750 milyonu aştığını duyurdu.

Snap CEO'su ve kurucu ortağı Evan Spiegel bu duyuruyu şirketin "Yatırımcı Günü "nde yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada, "31 Ocak'ta bildirilen 375 milyon günlük aktif kullanıcıyla (DAU), DAU'yu art arda 13 çeyrek boyunca yıldan yıla yüzde +15 oranında büyüttük" denildi.

Bir blog yazısında şirket, mevcut büyüme oranıyla "Snapchat'in önümüzdeki iki ila üç yıl içinde 1 milyardan fazla kişiye ulaşması için bir yol görüyoruz" dedi.

Her gün uygulamayı açan Snapchatter'ların yüzde 60'ından fazlası Snap oluşturuyor ve uygulamayı indiren kullanıcıların yüzde 70'inden fazlası uygulamadaki ilk günlerinde artırılmış gerçeklik (AR) ile etkileşime giriyor.

Şirket ayrıca "Spotlight izleyicisi başına harcanan sürenin artık Hikaye izleyicisi başına Arkadaş Hikayelerini izlemek için harcanan süreyi anlamlı bir şekilde aştığını" belirtti.

Ayrıca, Snapchat+ 2,5 milyondan fazla aboneye ve "100 milyon doların üzerinde yıllık gelir oranına" ulaştı.

"Bugün, topluluğumuzun aylık 750 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Spiegel, 20'den fazla ülkede 13 ila 34 yaş arasındaki gençlerin yüzde 75'inden fazlasına ulaşıyoruz ve bu ülkeler reklam pazarının yüzde 50'sinden fazlasını temsil ediyor" dedi.

"Her gün ortalama 5 milyardan fazla Snap oluşturuluyor ve bunların en iyileri topluluğumuz tarafından Spotlight'a gönderiliyor" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.