Snapchat, Open AI'ın GPT Teknolojisiyle Güçlendirilmiş 'Yapay Zeka Sohbet Robotu'na Sahip Oldu

Snapchat, Open AI'ın GPT Teknolojisiyle Güçlendirilmiş 'Yapay Zeka Sohbet Robotu'na Sahip Oldu

Snapchat'i hepimiz biliyoruz, ancak olduğu gibi kalmayacak çünkü platform artık bir AI sohbet botuna sahip ve onu özel kılan şey, bu AI sohbet botunun Chat GPT'nin ana şirketi Open AI'nin GPT teknolojisi tarafından destekleniyor olması.

Bu sohbet botunun eklenmesinin nedenini ve bu eklemenin platform kullanıcılarına nasıl daha fazla özellik sağlayacağını merak ediyor olabilirsiniz, bu nedenle aşağıdaki tüm ayrıntıları inceleyelim.

Snapchat'in 'My AI' Chatbotu

Geçen yıl şirket, platformlarının yaklaşık 750 milyon aktif kullanıcısı olduğunu ve yaklaşık sadece iki milyon kişinin Snapchat+ adı verilen premium aboneliğine abone olduğunu açıkladı.

Snapchat+ hizmetindeki ücretli kullanıcı sayısını arttırmak için stratejik bir yol izleyen şirket, 'My AI' adlı bir yapay zeka sohbet robotu başlattı ve bu 'My AI'ı kullanmak istiyorsanız, aylık 3,99 dolar olan Snapchat+ aboneliği için ödeme yapmanız gerekiyor.

Ve bu 'My AI' chatbotu, ünlü ChatGPT'nin yapabildiği her şeyi yapabiliyor. İkisi arasındaki temel fark, My AI'nin Snapchat çalışanları tarafından eğitilmiş olması, yani Snapchat'in platform atmosferini takip eden ChatGPT versiyonu gibi.

Konuşma şeklini gösteren yukarıdaki ekran görüntüsünü de görebilirsiniz. Ayrıca şirket, yanlış bilgilendirmeden kaçınmak ve metniniz herhangi bir şiddet, cinsel veya politik içerik içeriyorsa ondan herhangi bir yanıt alamayacağınız gibi güvenlik kuralları altında çalışmasını sağlamak için onu eğitti.

Ve şirket bunun için şimdiden özür diledi ve diğer chatbot olaylarını gördükten sonra buna karar vermiş olabilir, örneğin Google'ın Bard'ı yanlış cevap verdi ve şirket yaklaşık 100 milyar dolar kaybetti.

Şirketin CEO'su Evan Spiegel, bu yapay zeka hakkındaki düşüncelerini dile getirdi ve "Büyük fikir, her gün arkadaşlarımızla ve ailemizle konuşmanın yanı sıra, her gün yapay zeka ile konuşacağımızdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.