Snapdragon Game Super Resolution ile Mobil Oyunlar Seviye Atlıyor

Snapdragon Game Super Resolution ile Mobil Oyunlar Seviye Atlıyor

Qualcomm, telefonlar için Snapdragon Game Super Resolution yükseltme aracıyla geliyor

Qualcomm, Snapdragon Game Super Resolution mobil yükseltme aracını sergiledi. Geliştirici bununla mobil oyunlar için daha yüksek kare hızları ve çözünürlükler vaat ediyor. Bu aynı zamanda telefonun pilinin daha uzun süre dayanmasını da sağlayacak.

Qualcomm'a göre, Game Super Resolution aracı ile 1080p oyunlar 4K olarak işlenebiliyor ve 30 fps, teknoloji ile 60 fps'ye çıkarılabiliyor. Üretici, diğer mobil yükseltme araçlarına kıyasla "iki kat daha fazla performans iyileştirmesi" vaat ediyor.

Kullanıcılara dört farklı seçenek sunuluyor. Grafiklerin görsel kalitesini aynı tutarken çözünürlükleri artırmayı ya da grafiklerin görsel kalitesini artırırken kare hızının aynı kalmasını seçebiliyorlar. Çözünürlükleri ve görsel kaliteyi aynı tutarken kare hızını artırmak veya pilin daha uzun süre dayanması için güç tüketimini 'sadece' azaltmak da mümkündür.

Bu araç, AMD'nin rakibi FidelityFX Super Resolution 1.0 aracı gibi yükseltilmiş görüntüleri ikişer ikişer değil, tek seferde işleme kapasitesine sahip ve sonuç olarak daha hızlı performans sunduğu ve daha az güç tükettiği söyleniyor. Qualcomm, Game Super Resolution'ın Snapdragon Adreno GPU'lar için "optimize edildiğini", ancak yine de "çoğu" mobil gpu ile çalışması gerektiğini iddia ediyor.

Mobil oyunların kendileri de yükseltme teknolojisini desteklemelidir. Qualcomm bu aracı destekleyecek oyunlar arasında Call of Duty Warzone Mobile, Farming Simulator 23 Mobile ve Jade Dynasty'yi sayıyor. Oyun Süper Çözünürlüğü yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.