Sony, 2023'ün PS5 için 'çok önemli' bir yıl olacağını söylüyor

Sony, 2023'ün PS5 için 'çok önemli' bir yıl olacağını söylüyor

2023 yılı oldukça yaklaşmışken, oyun sektöründeki büyük şirketleri nelerin beklediği sorusu ortaya çıkıyor. En azından PlayStation 5 söz konusu olduğunda, Sony'nin büyük planları var gibi görünüyor ve önümüzdeki yılı platform için "çok önemli" olarak tanımlıyor.

Bilgi, platform deneyiminden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Hideaki Nishino tarafından Japon Famitsu dergisine verilen bir röportaj sırasında verildi. Görüşmede gazeteci, şirketin bir önceki konsolunun üçüncü yılında PlayStation 4 Pro'yu aldığını hatırlattı ve şirketin resmi olarak üçüncü yılına giren PS5 ile benzer bir şey yapmayı planlayıp planlamadığını sorguladı.

Yönetici, "2022 mali yılı sonunda toplam satışların 37 milyon adedi aşacağına inanıyoruz ve bu da platform için önemli bir an olacak" dedi. "Şimdilik çok net konuşamam ama umarım gelecek yılı dört gözle beklersiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

Ne yazık ki, Nishido ne bekleyebileceğimiz konusunda daha fazla ayrıntı vermedi. Buna rağmen, Eylül ayından bu yana Sony'nin PlayStation 5'in yeni bir versiyonunu hazırlayacağına dair söylentiler olduğunu hatırlamakta fayda var (ilk olarak Insider Gaming tarafından bildirilmişti).

Yeni PS5 geliyor mu?

Yeni donanım, üretimi basitleştirmek ve konsolun mağazalardaki yüksek talebini karşılamak amacıyla çıkarılabilir disk sürücüsüne sahip olacaktı. Buna ek olarak, cihazı disk sürücüsü olmadan satın alan kullanıcı, ayrı bir aksesuarla yükseltme seçeneğine sahip olacaktır.

Geçen hafta, doğru bilgileri önceden yaymasıyla ünlü içeriden Tom Henderson, kaynaklarına göre sözde cihazın test versiyonunun halihazırda bazı kişilerin elinde olduğunu ve ürünün "mükemmel çalıştığını" iddia etti. Dahası, bilgilere göre resmi olarak tanıtılması uzun sürmeyecek.

Şimdilik, Sony konuyla ilgili kamuya açık bir açıklama yapana kadar, tüm bunlar elbette sadece bir söylenti olarak değerlendirilmelidir.

Bununla birlikte, yakın zamanda resmi bir Sony belgesinin de olası bir PlayStation 6'nın başlangıçta 2028'de piyasaya sürülmesinin planlandığını öne sürdüğünü hatırlamakta fayda var. Eğer durum gerçekten böyleyse, şirketin PlayStation 4'te yaptığı gibi bir ara donanım piyasaya sürmek için bolca zamanı olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.