Spotify işten çıkarmaları doğruladı, işgücünün %6'sını işten çıkaracak

Spotify işten çıkarmaları doğruladı, işgücünün %6'sını işten çıkaracak

Dün Spotify'ın maliyetleri düşürmek amacıyla bu hafta işten çıkarmaları duyuracağı bildirilmişti. Bunun üzerinden çok geçmeden, müzik ve podcast yayın şirketi bazı çalışanlarının işine son vereceğini resmen doğruladı.

Spotify'ın web sitesinde yayınlanan bir notta CEO Daniel Ek, şirketin işgücünün yaklaşık %6'sını işten çıkaracağını duyurdu. Ek'e göre bu kararı almalarının nedeni Spotify'ın operasyonel harcamalarının gelir artışını %100 oranında aşması. "Bu her koşulda uzun vadede sürdürülemezdi, ancak zorlu bir makro ortamda aradaki farkı kapatmak daha da zor olacaktı" dedi.

CEO ayrıca şirketin maliyetleri kontrol etmek için önemli çabalar sarf etmesine rağmen bunun yeterli olmadığını söyledi.

    "Diğer pek çok lider gibi ben de pandemiden kaynaklanan güçlü rüzgarları sürdürebilmeyi umdum ve geniş küresel iş alanımızın ve reklamlardaki yavaşlamanın etkisine karşı daha düşük riskimizin bizi izole edeceğine inandım. Geriye dönüp baktığımda, gelir artışımızın önünde yatırım yapmak konusunda çok hırslı davrandığımı görüyorum."

İşten çıkarılanlar beş aylık kıdem tazminatı, göçmenlik desteği, sağlık yardımları ve iki aylık yerleştirme hizmetleri alma hakkına sahip olacaklar. Spotify'ın insan kaynakları iş ortağı, göçmenlik durumları istihdamlarıyla bağlantılı olan işten çıkarılan çalışanlarla da çalışacak.

Spotify'ın işten çıkarma duyurusu, teknoloji sektöründe son dönemde yaşanan işten çıkarma dalgasının ardından geldi. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Meta ve Twitter önemli sayıda çalışanının işine son vermişti. Bu ay da Microsoft, Amazon ve Google maliyetleri önemli ölçüde düşürmek amacıyla büyük çaplı işten çıkarmalar yaptıklarını duyurdular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.