Spotify, NFT özellikli çalma listeleri ekleyerek NFT kervanına katıldı

Spotify, NFT özellikli çalma listeleri ekleyerek NFT kervanına katıldı

Deneyimlere özel erişim bir süredir NFT topluluklarının bir parçasıydı ve şimdi Spotify, NFT'lerin erişmesini gerektiren yeni çalma listeleriyle bu potansiyel pazara giriyor.

Universal Music Group (UMG) ile anlaşmalı bir metaverse grubu olan Kingship bugün attığı bir tweet ile Spotify'da sadece Kingship Key Card NFT sahiplerine özel bir çalma listesi yayınlanacağını duyurdu.

Bunun çalışma şekli, gerekli token'ın varlığını doğrulamak için uyumlu bir kripto cüzdanını Spotify'a bağlamanız gerektiği ve tanımlanırsa, Kingship tarafından aşağıda paylaşılan resimde gösterildiği gibi çalma listesine erişim sağlayacağıdır.

Şu anda bu yeni özellik Android kullanıcıları için yalnızca ABD, İngiltere, Almanya, Avustralya ve Yeni Zelanda'da mevcut. Bunun nedeni Apple'ın App Store ve iOS'ta yüklü uygulamalar için kuralları değiştirerek platformlarındaki NFT'leri büyük ölçüde kısıtlaması.

Spotify sözcüsü şu anda "gelecek planları hakkında paylaşılacak başka bir haber olmadığını" söyledi, ancak "Bu [testlerden] bazıları daha geniş kullanıcı deneyimimiz için bir yol açıyor" diye de ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.