Spotify yapay zeka tarafından oluşturulan çalma listelerini test ediyor

Spotify yapay zeka tarafından oluşturulan çalma listelerini test ediyor

Spotify, metin istemlerinden çalma listeleri oluşturan yapay zeka destekli bir özelliği test ediyor. TikTok kullanıcısı @robdad_, "Spotify'ın ChatGPT'sini rastgele keşfettim?" başlığıyla kısa bir klip yayınladı.

Seçilen kobaylar için bu özellik, yeni bir çalma listesi oluşturmak için artı işaretine dokunduktan sonra Kitaplığınız altında bir seçenek olarak mevcut. Haber, Spotify'dan AI çalma listelerini test ettiğine dair onay aldığını söyleyen TechCrunch tarafından bildirildi. Müzik yayıncısının bunu halka açık olarak başlatmayı planlayıp planlamadığı henüz belli değil.

TikTok videosunda özelliğin uygulama içi açıklamasında "Fikirlerinizi Al kullanarak çalma listelerine dönüştürün" yazıyor (yalnızca İngilizce olarak mevcut olduğu belirtiliyor). Özel girdiler için bir chatbot alanının üstünde, aynı zamanda istemler de öneriyor. Bunlar arasında "Enstrümantal elektronika ile işe odaklanın", "Sessizliği arka plan kafe müziğiyle doldurun", "Eğlenceli, ritimli ve pozitif şarkılarla gaza gelin" ve "Witch House gibi niş bir türü keşfedin" yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.