Spotify'ın yeni DJ özelliği kişisel çalma listeleri oluşturmak için OpenAI teknolojisini kullanıyor

Spotify'ın yeni DJ özelliği kişisel çalma listeleri oluşturmak için OpenAI teknolojisini kullanıyor

Spotify, ChatGPT sohbet robotunun yaratıcısı OpenAI'nin teknolojisini ve Microsoft'un yeni Bing'inin sohbet robotu teknolojisini içeren yeni bir özellikle mevcut yapay zeka çılgınlığına katılıyor.

Spotify'daki DJ özelliği, müzik akışı hizmetinin kullanıcıları için çalma listeleri oluşturacak.

Şu anda beta aşamasında olan DJ'in Spotify'da nasıl çalıştığına dair kısa bir açıklama:

    En yeni müzikleri sıralayacak ve eski favorilerinizden bazılarına bakacak - belki de yıllardır dinlemediğiniz o şarkıyı yeniden ortaya çıkaracak. Daha sonra nelerden hoşlanabileceğinizi gözden geçirecek ve sadece sizin için seçilmiş şarkılardan oluşan bir akış sunacak. Dahası, geri bildirimlerinize göre listeyi sürekli olarak yeniliyor.

Bu özellik, çalma listeleri oluşturmanın yanı sıra, çalınmadan önce ve sonra şarkılar hakkında yorumlar sunan yapay zeka sesli bir DJ bile oluşturacak. Yapay zeka sesi Spotify'ın yöneticilerinden biri olan Kültürel Ortaklıklar Başkanı Xavier "X" Jernigan'a dayanıyor.

Android ve iOS'taki Spotify Premium kullanıcıları, Spotify Müzik Akışı'na gidip DJ kartındaki Oynat'a dokunarak bu özelliğe erişebilirler. Oluşturulan çalma listesi işinize yaramazsa, uygulamanın sağ alt köşesindeki DJ düğmesine dokunabilirsiniz. Çalma listesi daha sonra farklı bir sanatçı, tür veya ruh hali ile değişecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.