Tahminci, Dimensity 9400'ün Snapdragon 8 Gen 4'ü her açıdan yenebileceğini söylüyor

Tahminci, Dimensity 9400'ün Snapdragon 8 Gen 4'ü her açıdan yenebileceğini söylüyor

yakında çıkacak yeni nesil System-on-Chip'lerinin (SoC'lerin) Qualcomm ve MediaTek'in dünyanın ilk 3nm SoC'leri olması bekleniyor. Resmi duyuruları henüz çok uzakta olmasına rağmen, bu çiplerin neler sunabileceğine dair bir fikir veren sızıntılar su yüzüne çıkmaya başladı.

Tanınmış bir kaynak olan Digital Chat Station, MediaTek'in Dimensity 9400 SoC'sinin Qualcomm'dan her açıdan daha iyi performans gösterebileceğini öne sürüyor.

Tahminciye göre Dimensity 9400, dört adet Cortex-X5 performans çekirdeğine sahip olmayacağı için selefi Dimensity 9300'den farklı olacak.

Verimlilik çekirdeklerinin dahil edilmesini göz ardı ederek, performans çekirdeklerine sahip bir yapılandırmayı sürdürmeye devam edecek. Ancak şirket bir sonraki SoC'de X-çekirdek sayısını azaltmayı düşünüyor olabilir.

Verimlilik çekirdeğinin olmayışı, işlemcinin verimliliğiyle ilgili endişelere yol açabilir, ancak 3nm üretim sürecinin, gelişmiş üretim nedeniyle termal verimliliği artırması bekleniyor.

aklaşan SoC'nin GPU'suna ilişkin ayrıntılar şu anda mevcut değil. Sonuç olarak, ihbarcı yalnızca Dimensity 9400'ün CPU performansını Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi ile karşılaştırmaya odaklanıyor olabilir.

bir rol oynaması bekleniyor de önemli Ayrıca Vivo'nun MediaTek Dimensity 9400 çipinin geliştirilmesinde . Önceki bir rapor, Vivo'nun bu çipin geliştirilmesinde aktif olarak yer aldığını ve özellikle AI alanında Dimensity 9300 üzerinde MediaTek ile olan işbirliklerini temel aldığını öne sürüyor.

Dimensity 9400 ve performansı hakkında pek çok şey bilinmese de Qualcomm'un ilk 3nm mobil işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 4 üzerinde de yoğun bir şekilde çalıştığı kesin. Bunu mutlaka takip edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.