Telegram güncellemesi, Kayıtlı Mesajlar 2.0, Tek Seferlik Sesli Mesajlar ve daha fazlasını getiriyor

Telegram güncellemesi, Kayıtlı Mesajlar 2.0, Tek Seferlik Sesli Mesajlar ve daha fazlasını getiriyor

Telegram, en son güncellemesinde, Kayıtlı Mesajlar'daki geliştirmeler, tek seferlik sesli ve görüntülü mesajlar, ayrıntılı okundu bilgileri ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok yeni özellik sundu.

Daha önce notlar ve iletilen mesajlar için kullanılan Telegram'ın Kayıtlı Mesajları yükseltildi. Artık bağlantılar, medya ve yer imleri için sağlam bir depolama sistemi olarak hizmet veriyor.

Kullanıcılar kayıtlı mesajları sohbete göre düzenleyebilir, daha iyi kategorilere ayırmak için etiketleri kullanabilir ve Paylaşılan Medya'daki yeni 'Kaydedilenler' sekmesi aracılığıyla bunlara kolayca erişebilir.

Kayıtlı Mesajları Sohbete Göre Görüntüle

Yeni 'Sohbet Olarak Görüntüle' modu, kullanıcıların özel sohbetlerin, grupların ve mesajların iletildiği kanalların bir listesini görmesine olanak tanır. Bu özellik kolay erişim sağlar ve kullanıcılar tercih ettikleri sohbetleri en üste sabitleyebilir.
Kayıtlı Mesajlar için Etiketler

Düzenlemeyi geliştirmek için Kayıtlı Mesajlara emojiyi temel alan birden fazla etiket eklenebilir. Premium kullanıcılar, belirli mesajları filtrelemeyi ve aramayı kolaylaştıran etiketleri kullanabilir.

Paylaşılan Medyada Kayıtlı Mesajlar

Sohbetlerin, grupların ve kanalların artık Paylaşılan Medya bölümünde bir 'Kayıtlı' sekmesi var; bu, belirli bir sohbetten Kayıtlı Mesajlar'a iletilen mesajlara erişmeyi kolaylaştırıyor.

Yükseltilmiş Arama

Tüm sohbetlerdeki arama işlevi iyileştirildi, böylece arama sonuçlarında gezinmek ve bunları kompakt bir liste halinde görüntülemek daha kolay hale geldi.

Tek Seferlik Sesli ve Görüntülü Mesajlar

Artık sesli ve görüntülü mesajlar için Bir Kez Görüntüleme ayarı mevcut olup, bunların otomatik silinmeden önce yalnızca bir kez oynatılmasına olanak tanır.

Kaydı Duraklatın ve Sürdürün

Kullanıcılar artık sesli veya görüntülü mesaj kaydetmeyi duraklatabilir ve devam ettirebilir, böylece birden fazla mesaj gönderme ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz.

Özel Sohbetlerde Okuma Süresi

Bire bir sohbetlerde kullanıcılar artık mesajlarının tam olarak ne zaman açıldığını görebiliyor. Okuma süreleri, Son Görülme durumuna dayalı gizlilik ayarlarına sahiptir ve silinmeden 7 gün önce görünür.

Tek Yön Son Görülme ve Okunma Sayıları

Telegram Premium kullanıcıları, başkalarınınkini görüntülemeye devam ederken son görülme ve okuma zamanlarını gizleyebilir. Bu özellik özelleştirilebilir ve daha fazla gizlilik kontrolüne olanak tanır.

Özel Mesaj İzinleri

Premium kullanıcılar, 'Herkes' veya 'Kişilerim ve Premium Kullanıcılar' arasından seçim yaparak kendilerine kimlerin mesaj gönderebileceğini seçebilir.

Bu özellik, Premium kullanıcı konuşmayı başlatmadığı sürece, kişi olmayan veya Premium üye olmayan kullanıcıların sohbetlerini kısıtlar.
Daha Hızlı Yükleme Süresi ve Yüksek Kaliteli Hikayeler

Video hikayeleri artık dört kat daha hızlı yükleniyor ve Premium kullanıcılar bunları daha yüksek kalitede görüntüleyebiliyor. Tüm kullanıcılar video hikayelerinde oynatma hızını kontrol edebilir.

Paylaşılan Kişiler için Yeni Tasarım

Paylaşılan kişileri içeren mesajlar artık daha iyi görüntüleniyor ve Görünüm Ayarlarında seçilen renk ve emoji simgeleri yansıtılıyor.

iOS'ta Geliştirilmiş Video Mesajları

iOS'ta görüntülü mesaj kaydı, daha net kalite, daha hızlı kamera değişimi ve daha az kamera sarsıntısı için geliştirildi.

MacOS'ta Uygulama Simgeleri

MacOS için Telegram artık kullanıcıların uygulamalarının dock'taki görünümünü özelleştirmek için 15 simge arasından seçim yapmasına olanak tanıyor. Bu, Ayarlar > Görünüm > Uygulama Simgesi bölümünde yapılabilir.
Kullanılabilirlik

Güncelleme artık Android'de (Google Play veya Telegram'ın web sitesi) ve iOS'ta (App Store) mevcut olup Android için Telegram'ı 10.6.3 veya sonraki bir sürüme ilerletmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.