Terör saldırısında patlayan USB bellek gazeteciyi yaraladı

Terör saldırısında patlayan USB bellek gazeteciyi yaraladı

Bazen bir bilgisayara gizemli bir USB bellek takmanın makineye zararlı yazılım bulaştırma riski taşıdığını duyarız. Ancak Ekvador'daki bir gazeteci için sonuçlar daha da endişe vericiydi.

Lenin Artieda bu hafta başında içinde bir USB bellek bulunan bir paket aldığında, gazeteci bunu bilgisayarına bağlamanın riske değer olduğunu düşündü, ne de olsa içinde iyi bir hikayenin ayrıntıları olabilirdi. Ancak bunu yaptığında, küçücük cihaz patladı.

BBC'nin haberine göre, Ekvador'un ulusal televizyon kanalı Ecuavisa'da sunuculuk da yapan Artieda patlamada yüzünden ve bir elinden yaralandı.

O zamandan bu yana, benzer cihazlarla en az dört mektubun daha ülkedeki diğer medya kuruluşlarına gönderildiği ortaya çıktı ve başsavcılığın terör soruşturması başlatmasına neden oldu. Diğer hedefler ya paketi açmadıkları ya da bir bilgisayara yerleştirildiklerinde patlamadığı için yaralanmaktan kurtuldular.

Ülkenin adli bilim birimi tarafından yapılan ilk incelemeler, cihazların "askeri tip" patlayıcılarla dolu olduğunu gösteriyor.

Failin bu potansiyel olarak ölümcül paketlerle ne elde etmeye çalıştığı tam olarak belli değil, ancak yetkililer kampanyayı açıkça gazetecilere gözdağı verme girişimi olarak görüyor.

Hükümet bu saldırgan eylemi kınamakta gecikmedi ve ifade özgürlüğünün "saygı duyulması gereken bir hak" olduğu konusunda ısrar etti. "Gazeteciliği ve ifade özgürlüğünü sindirmeye yönelik her türlü girişim, adaletin tüm sertliğiyle cezalandırılması gereken iğrenç bir eylemdir."

BBC'nin haberinde patlayıcı yüklü araçlardan üçünün gönderildiği Guayaquil kentinde son zamanlarda çetelerle bağlantılı suçlar ve uyuşturucu savaşlarının kontrolden çıkmasıyla şiddet olaylarının arttığına dikkat çekildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.