Tesla Cybertruck üretimi yine ertelendi

Tesla Cybertruck üretimi yine ertelendi

Cybertruck, ön sipariş veren herkes için kesinlikle bir sabır testi. Birkaç ertelemenin ardından Elon Musk elektrikli pick-up'ın üretiminde bir gecikme daha olduğunu duyurdu. Tesla patronu artık bu yaz başlayacağını söyleme konusunda çok daha temkinli ve seri üretimin 2024 başlarında başlayacağını söylemeyi tercih ediyor.

2019 yılında Elon Musk, Tesla'nın ilk elektrikli pikabı olan Cybertruck'ın gelişini büyük bir tantanayla duyurdu. O sırada milyarder, üretimin sadece iki yıl sonra 2021'de başlayacağından emindi. 2023 yılına girerken yollarımızda Cybertruck'tan eser yok ve fütüristçe tasarlanmış bu aracın geleceği hiç bu kadar belirsiz olmamıştı. Ancak, üreticinin patronu defalarca 2023 yılında satışa sunulacağını söyledi.

Ancak, şu andan itibaren, yatırımcılarına bile kesin bir tarih vermemeye dikkat ediyor. Bu Perşembe, 26 Ocak'ta Tesla'nın 2022 dördüncü çeyrek mali sonuçlarına ilişkin toplantı gerçekleşti. Şirket bir bütün olarak çok iyi giderken ve 2022'nin tamamında 12,5 milyar dolar kâr kaydederken (2021'deki 5,5 milyar dolara göre net bir artış), Cybertruck'ın üretimine ne zaman başlanacağını kimse bilmiyor gibi görünüyor.

Elon Musk Cybertruck'ın lansmanı hakkında konuşurken ipucunu gizlemeye çalışıyor

Üretimin ne zaman başlayabileceği sorulduğunda Elon Musk çok kaçamak cevaplar veriyor. Birkaç gün önce Haziran ayında başlayacağını söylerken, şimdi yatırımcıların önünde çok daha temkinli davranıyor ve "yaz aylarında" başlatılacağını söylüyor. "Üretim başlangıcını her zaman minimumda tutmaya çalışıyorum," diye açıkladı. "Katlanarak büyüyor ama başlangıçta çok yavaş ilerliyor.

Ve bu sadece sürecin başlangıcı. Bu arada Elon Musk, seri üretimin 2024 yılına kadar gelmeyeceğini söylüyor. Geçtiğimiz Kasım ayında CEO, 2023 sonbaharında başlayabileceği tahmininde bulundu. Bu, sektör uzmanlarını şaşırtmayan bir başka erteleme. Edmunds'un araştırma direktörü Jessica Cawell, "Cybertruck, giderek kalabalıklaşan elektrikli araç pazarına girecek," diye uyarıyor ve pikap için "eski tarih" demekten çekinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.