Tesla elektrikli otomobil fiyatlarının düşmeye devam edeceğini söylüyor

Tesla elektrikli otomobil fiyatlarının düşmeye devam edeceğini söylüyor

Henüz bir Tesla satın almadıysanız iyi haber, Elon Musk'ın şirketi önümüzdeki aylarda elektrikli otomobillerinin fiyatlarını düşürmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Tesla geçtiğimiz haftalarda elektrikli otomobillerinde büyük indirimler uygulayarak talepte ciddi bir artışa yol açmış olsa da, ABD'li otomobil üreticisinin burada durmak gibi bir planı yok.

Tesla, 2022 dördüncü çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından bugün hissedarlara gönderdiği bir mektupta, şirketin büyük makroekonomik değişikliklerle karşı karşıya kalması nedeniyle fiyat indirimlerinin 2023'e kadar devam edeceğini ima etti.

Tesla fiyat indirimlerini görecek

"2023'e yaklaşırken, belirsiz bir makroekonomik ortamın ve özellikle de yükselen faiz oranlarının kısa vadeli etkilerine ilişkin soru işaretleri olduğunu biliyoruz. Tesla ekibi, şirketi bugün bulunduğu noktaya getirmek için gereken kültür göz önüne alındığında zorluklara alışkındır. Yakın vadede, maliyet azaltma yol haritamızı hızlandırıyor ve daha yüksek üretim oranlarına doğru ilerlerken, yol haritamızın bir sonraki aşamasını uygulamaya odaklanmaya devam ediyoruz" dedi.

Artan faiz oranlarıyla birlikte, araç finansmanı hane halkı için bir sorun haline geliyor ve Tesla satış hedeflerini tutturmak için oranlarını düşürmek zorunda kalıyor. Önümüzdeki aylarda Tesla'nın üretim hızını artırması ve bunun da fiyatlarını düşürmesine olanak sağlaması bekleniyor.

Bu nedenle üretim maliyetlerindeki daha fazla düşüşün yakın zamanda araç fiyatlarına yansıması beklenmektedir. Artık Fransa'da iki Tesla modeli, Model 3 ve Y'nin arkadan çekişli versiyonları ekolojik bonus için uygun olduğuna göre, diğer konfigürasyonların da devlet yardımı sayesinde fiyatlarının önemli ölçüde düşmesi imkansız değil. Daha fazla otomobil üreticisinin de fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceğini göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.