TikTok, Google'ın önünde gençlerin favori arama motoru

TikTok, Google'ın önünde gençlerin favori arama motoru

Adobe tarafından yürütülen bir anket, tüm nesil İnternet kullanıcılarının aramalarını Google gibi daha geleneksel motorlar yerine TikTok üzerinden yapmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Kayıtlı olmasanız bile TikTok'u kaçırmış olamazsınız. Çin sosyal ağı, rekabetin kısa dikey video konseptini kopyalamak için acele ettiği noktaya kadar olağanüstü bir popülerlik kazandı. YouTube'un Shorts'u, Instagram'ın Reels'i var... TikTok'un ne olduğunu gerçekten bilmeyen birkaç kişi için, onun ilgi alanlarınıza göre sunulan videoları izlemek için sonsuzca "kaydırabileceğiniz" bir platform olduğunu hatırlayalım. . Algoritma, ilginizi çeken içeriği görüntülemek için alışkanlıklarınızdan ve etkileşimlerinizden öğrenir. Amaç sizi mümkün olduğu kadar uzun süre ekranınızın önünde tutmaktır.

Ancak hizmetin tek işlevi bu değil. Her ne kadar birincil amacı bu olmasa da Tiktok'un giderek bir arama motoru olarak hizmet verdiği ortaya çıktı. Açıklama şaşırtıcı olabilir ancak yine de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Adobe ekipleri tarafından yürütülen bir anketin sonuçlarına göre son derece gerçektir. Hem bireylere hem de profesyonellere anket yaptılar ve katılımcıların %41'inin arama yapmak için zaten TikTok'u kullandığı görülüyor.

Google artık demode, gençler araştırmalarını TikTok'ta yapıyor

En yaygın arama, yeni yemek tarifleri (%36), bunu yeni müzik (%35) ve ardından Kendin Yap ipuçları (%34) izliyor. Genç bir kişinin araştırma için TikTok'u kullanma olasılığı daha yüksektir. Z kuşağının (1997 ile 2010 arasında doğanlar) %64'ü için durum böyleyken, Y kuşağının (1984 ile 1996 arasında doğanlar) yalnızca %49'u sosyal ağı diğer motorlara tercih ediyor.

Daha genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 10 Z kuşağı kişiden 1'inin Google'dan ziyade TikTok'a yönelme olasılığı daha yüksektir. Öte yandan, Alphabet'in arama motoru vakaların %91'inde en güvenilir olarak algılanmaya devam ediyor. TikTok yalnızca %17 ile 4. sırada yer alıyor. Geriye Çin sosyal ağında bulunan bilgilerin alaka düzeyini ölçmek kalıyor, özellikle de potansiyel olarak en kolay etkilenen en gençlerin kaydolmasını engellemek için hiçbir şey yapmadığını bildiğimizde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.