Tim Cook Apple'ın Manchester United'ı satın almasını istiyor

Tim Cook Apple'ın Manchester United'ı satın almasını istiyor

Apple, hayali Ted Lasso'nun AFC Richmond'una ek olarak bir futbol takımının da sahibi olacak mı? İngiliz tabloid gazetesi Daily Star'ın haberine göre Tim Cook, İngiltere'nin en ünlü ve başarılı takımlarından Manchester United'ın satın alınmasını sağlamlaştırmak istiyor. Dahası, dünyanın en büyük teknoloji şirketi takım için 6,9 milyar dolar ödemeyi düşünüyor.

Kulübün 17 yıldır sahibi olan Glazers ailesinin Kırmızı Şeytanlar'ı satışa çıkarmaya karar verdiği doğrulandı. Resmi açıklamada "stratejik alternatifleri" araştırdıkları belirtiliyor. Yine gazeteye göre, CEO Tim Cook bu olasılıktan endişe duyuyor ve The Raine Group'un da aralarında bulunduğu satışı denetlemekle görevlendirilen bankalarla müzakere etmesi gerekiyor.

Meraktan ötürü, üç ay önce Elon Musk'ın Manchester United'ı satın alacağını açıkladığını belirtmekte fayda var. Dört saat sonra, bunun bir şaka olduğunu söyledi.

Tim Cook'un Manchester United için planları

Daily Star'a göre Cook'un Manchester United'ı satın alma hedeflerinden biri, dünyanın en iyisi olarak kabul edilecek yeni bir son teknoloji stadyum inşa etmek. Kırmızı Şeytanlar'ın şu anki stadyumu geleneksel Old Trafford'dur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.