TSMC, Apple'ın artan talebi nedeniyle Arizona'daki tesisinde 4nm çip üretmeyi planlıyor

TSMC, Apple'ın artan talebi nedeniyle Arizona'daki tesisinde 4nm çip üretmeyi planlıyor

Bloomberg'e göre Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) de Arizona'daki yarı iletken fabrikasında 2024 yılında açıldığında 4nm çip üretecek. Arz, TSMC'nin toplam gelirinin %25'ini tek başına oluşturan Apple gibi müşterilerden gelen taleple körüklendi.

Yeni planın Başkan Joe Biden ve Ticaret Bakanı Gina Raimondo'nun Phoenix, Arizona'yı ziyaret edeceği zaman açıklanması bekleniyor. Daha önce TSMC, ABD'deki tesisinde 5nm çip üreteceğini belirtmişti.

Apple, büyük çip ihtiyacının bir kısmını Arizona'daki tesisten karşılamayı planlıyor. Şirketin CEO'su Tim Cook'un da önümüzdeki hafta etkinliğe katılması planlanıyor. TSMC'nin Arizona'daki tesisinde üreteceği aylık 20.000 gofretin yaklaşık üçte birini Apple'ın kullanması bekleniyor.

Çip üreticisi şirket ayrıca, başlangıçta planlanan fabrikanın yakınında, daha da gelişmiş 3nm çipler üretebilecek ve 2025 yılında üretime başlaması beklenen bir başka fabrika daha planladı. Apple, TSMC'nin 2nm çiplerinin de ilk alıcılarından biri olmak için şimdiden sıraya girmiş durumda.

Tedarik zincirindeki aksaklıklar ve Çin ile yaşanan ticaret savaşı nedeniyle daha fazla şirket üretimi Avrupa ve ABD'ye taşımaya çalışıyor. ABD, bu yılın başlarında ülkede yarı iletken üretecek şirketlere yaklaşık 50 milyar dolar değerinde teşvik sunacak olan Çipler ve Bilim Yasası'nı kabul etti. TSMC'nin milyarlarca dolarlık sübvansiyon alması muhtemel.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.