Türkler Konut Almak İçin Dubai’ye Akın Ediyor

Türkler Konut Almak İçin Dubai’ye Akın Ediyor

Dubai’nin En Pahalı Konutunu 130 Milyon Dolara Bir Türk Aldı

Cemiyet, iş dünyası  sitesi www.cemiyetsosyete.com haberine göre, Türkiye’de konut fiyatlarının çok yükselmesinin ardından yurtdışından konut alımı hızlandı. Konut yatırımcıları iç piyasadaki olumsuzluklar nedeniyle Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD’den daireler almaya başladı. 2023 yılında 120 bin Türk vatandaşı yurt dışında ev satın aldı.

Son yıllarda Türk yatırımcıların Dubai’deki konut piyasasına olan ilgisi dikkat çekici bir artış gösterdi. 2023 yılında yurt dışında 2 milyar doların üzerinde gayrimenkul yatırımı yapan Türkler, özellikle Dubai’de önemli işlemlere imza attılar. Uluslararası gayrimenkul piyasasında etkin bir rol oynayan Türk yatırımcıların, Dubai listelerinde ilk defa en çok gayrimenkul yatırımı yapan 10 millet arasına girdiğini söyleyen, “Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, “Türklerin Yatırım yaptığı en önemli destinasyon Dubai oldu. 2023 yılında Dubai listelerinde ilk defa Türk yatırımcılar top 10 gayrimenkul yatırımı yapan milletler arasına girdi.  Dubai'de 2023 yılında en pahalı konut satışı 130 milyon dolar ile bir Türk’e yapıldı. Vartur olarak bizde 2023 yılında nasibini alan en önemli Türk ortaklı emlak ofisi olduk. 25 kişilik ekibimizle Türk müşterilerin yoğun talebini görüyoruz. Türkler bundan 10 yıl önce yılda 130 milyon dolar yurt dışında gayrimenkul alımı yaparken, 2024 ocak ayında 133 milyon dolarlık alımla bunu 1 ayda harcamış oldu. İlginin artışı hakkında da önemli bir sinyal vermektedir” diye konuştu.

“TÜRKLER 300 BİN DOLAR/1 MİLYON DOLAR ARALIĞI GAYRİMENKULLERİ TERCİH EDİYOR”

Dubai'de gayrimenkul yatırımı ve yurt dışında gayrimenkul yatırımının birçok yatırımcı için ilk yurt dışı deneyimi olduğunu belirten Varlı, “Bütçesi geniş olan müşterilerimiz dahi test etmek amaçlı Dubai geneli pazarına nazaran düşük ve orta segment bütçelerde yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Genel olarak 300 bin dolar/1 milyon dolar aralığı gayrimenkuller en sık sattığımız bütçeler oluyor. Ve buda genellikle markalı, rezidans projelerinden stüdyo, 1+1, 2+1 daireler oluyor” dedi.

“KONUT PROJELERİ LANSMAN İTİBARİYLE 2 SAAT İLE 2 AY ARALIĞINDA TÜKENİYOR”

Türk yatırımcılarının en çok yaşadığı zorluğun iki piyasa arasındaki satış hızı farklılığı olduğunu vurgulayan Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, “Genellikle Türkiye'deki konut projeleri inşaat ilk lansmanından, inşaat bitimi sonrasına kadar 3-5 yıl aralığında satışı devam ettiği için alım kararlarını ağırdan alıyorlar. Dubai'de konut projeleri lansman itibariyle 2 saat ile 2 ay aralığında a'dan z'ye satıldığı için biz projeyi konuşurken bazen uyarmamıza rağmen “bu daireyi düşünürken kaçırabilirsiniz” diye almak istediği daireyi kaçıran her ay müşterilerimiz oluyor” dedi.

“YATIRIM, HUKUKİ VE FİNANSAL İŞLEMLERİNE DESTEK VERİYORUZ”
İlk alım kararlarındaki yatırım danışmanlarından, müteahhit taksit ödemelerinin takibine, dairenin onlar adına teslim alınması, kiralanması, yönetilmesi, burada olmadıkları zaman ihtiyaç duyacakları tüm yönetime destek verdiklerini belirten Varlı, “Bunun yanı sıra, oturma izni alım süreçleri, şirket kurulumları bunun gibi hukuksal ve finansal işlemlerine de destek oluyoruz. Aynı zamanda uzun yıllardır Vartur olarak kendi ülkesi dışında gayrimenkul alan müşterilere hizmet verdiğimiz ve şirketimizin en önemli özelliği olan müşterilerimize sonsuza dek satış sonrası desteği veriyoruz.  Genellikle gayrimenkul danışmanlarımız ve tüm ekibimizle aile gibi olan müşterilerimiz Dubai'de yaşayabilecekleri her ihtiyaç için bizi çekinmeden arayabiliyor. Ve çözüm sunuyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.