Twitter iOS'ta varsayılan 'Sizin İçin' sekmeli arayüzünü kullanıma sunuyor

Twitter iOS'ta varsayılan 'Sizin İçin' sekmeli arayüzünü kullanıma sunuyor

Twitter yenilenen arayüzünü kullanıma sunmaya başladı. Şirket, Twitter Destek hesabı aracılığıyla iOS kullanıcılarının artık sekmeler arasında kaydırma yaparak "Sizin için" önerilen tweetleri ya da "Takip ettiğiniz" hesaplardan gelen tweetleri görebileceklerini duyurdu.

Kullanıcılar ayrıca varsayılan olarak takip ettikleri profillerden gelen tweetleri de görüntüleyebilecekler.  Twitter, algoritmik olarak yönlendirilen zaman akışı ile ters kronolojik zaman akışı arasında gezinme şeklinizi değiştiriyor ve algoritmik akışı varsayılan hale getiriyor.

Sizin için ve Takip ediliyor sekmeleri

Twitter daha önce kullanıcıların tweetleri iki şekilde okumasına izin veriyordu. Kullanıcılar sağ üst köşedeki yıldız simgesini seçerek "Sizin için" ve "En son" seçimleri arasında geçiş yapabiliyordu. "Sizin için" seçeneğinde "Önerilen tweetler" yer alırken, "En son" seçeneğinde takip ettiğiniz hesaplardan gelen en son tweetler gösteriliyordu.

Tweet'e göre, yeni "Sizin İçin" ve "Takip Edilenler" sekmeleri "Ana Sayfa" ve "Son" sekmelerinin yerini alacak ve zaman akışınızın en üstüne kırpılarak aralarında gezinmeyi kolaylaştıracak. Yıldız simgesine basmak yerine kaydırarak zaman çizelgeleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
Yakında daha fazla özellik

Güncelleme, Twitter CEO'su Elon Musk tarafından verilen bir taahhüdü kısmen yerine getiriyor. Musk 20 Aralık'ta attığı bir tweet'te "ana zaman akışının en üst, en son, trend ve takip ettiğiniz konular arasında kolayca yana doğru kaydırmaya izin vermesi gerektiğini" ve "bu değişikliği yakında yapacaklarını" söylemişti.

Musk ayrıca Twitter'ın "de facto sessiz beğeni" olarak tanımladığı Yer İşareti özelliğini geliştireceğini ve kullanıcı arayüzü değişikliğine ve 4000 karaktere kadar uzun formlu tweetlerin tanıtımına ek olarak Şubat ayında kullanıma sunacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.