Twitter kendisini bir ödeme platformuna dönüştürme planını ilerletiyor

Twitter kendisini bir ödeme platformuna dönüştürme planını ilerletiyor

Elon Musk geçen yılın Ekim ayı sonunda Twitter'ın başına geçtiğinden beri, iş dünyasının patronu sürekli olarak mikroblog şirketini kârlı hale getirmenin yollarını arıyor.

İlk olarak platformdaki herkesin ayda 8 dolar karşılığında kendi doğrulanmış onay işaretine sahip olmasına izin vermek. Şimdi ise şirket PayPal, Venmo ve Apple Pay gibi şirketlerle rekabet edebilmek için bir ödeme platformu haline gelmekle ilgileniyor gibi görünüyor.

Financial Times'ın haberine göre Twitter, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir ödeme platformu olmak için yasal lisans başvurusunda bulunmaya başladı. Twitter'ın ürün yönetimi direktörü Esther Crawford da yeni hizmetin altyapısını geliştiriyor.

Bu gelişme Musk'ın Twitter'ı bir "her şey uygulaması" haline getirme planının bir parçası. Kasım ayında iş dünyasının patronu Twitter'ın alışveriş yapılabilecek, diğer Twitter kullanıcılarına para aktarılabilecek ve kimliği doğrulanmış bir banka hesabına bakiye çekilebilecek bir yer olması fikrini ortaya atmıştı.

Musk, Twitter'ı satın almayı düşündüğü dönemde yatırımcılara sunduğu bir sunumda, Twitter'ın 2028 yılına kadar yaklaşık 1,3 milyar dolar ödeme geliri elde etmesini hedeflediğini söylemişti.

Lisans başvurularına paralel olarak, Twitter düzenleyici kontrollerle de ilerliyor ve gerekli eyalet lisansları için de başvuruda bulundu.

Konuya aşina olan kişilere göre, Twitter'ın planlanan ödeme platformu başlangıçta normal ödeme yöntemleri ve para birimleriyle çalışacak. Ancak şirket gelecekte kripto para birimlerini de desteklemeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.