Twitter, Kullanıcıların Hesap Askıya Alma İşlemine İtiraz Edebileceklerini Açıkladı

Twitter, Kullanıcıların Hesap Askıya Alma İşlemine İtiraz Edebileceklerini Açıkladı

Şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, Twitter kullanıcılarının 1 Şubat'tan itibaren hesaplarının askıya alınmasına itiraz edebileceklerini ve sosyal medya platformunun eski haline getirme konusundaki yeni kriterleri kapsamında değerlendirilebileceklerini belirtti.

Şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, Twitter kullanıcılarının 1 Şubat'tan itibaren hesap askıya alma işlemlerine itiraz edebileceklerini ve sosyal medya platformunun yeni eski haline getirme kriterleri kapsamında değerlendirileceklerini söyledi.

Milyarder Elon Musk'ın Ekim ayında şirketi satın almasının ardından getirilen yeni kriterlere göre, Twitter hesapları yalnızca platform politikalarının ağır ya da süregelen ve tekrarlanan ihlalleri nedeniyle askıya alınacak.

Ağır politika ihlalleri arasında yasadışı içerik veya faaliyette bulunmak, şiddeti veya zararı teşvik etmek veya tehdit etmek ve diğer kullanıcılara yönelik hedefli tacizde bulunmak yer alıyor.

Twitter, bundan böyle, politikalarını ihlal eden tweetlerin erişimini sınırlamak veya kullanıcılardan hesabı kullanmaya devam etmeden önce tweetleri kaldırmalarını istemek gibi, hesap askıya almaya kıyasla daha az ciddi önlemler alacağını söyledi.

Aralık ayında Musk, milyarderin uçağı hakkında kamuya açık verilerin yayınlanmasıyla ilgili bir tartışma üzerine birkaç gazetecinin hesabını askıya aldığı için eleştirilere maruz kalmıştı. Daha sonra hesapları eski haline getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.