Twitter ödeme yapmayanların mavi tikini kaldırdı

Twitter ödeme yapmayanların mavi tikini kaldırdı

Twitter verdiği sözü tuttu ve Perşembe günü (20) ücretli hizmete abone olmayan kullanıcılardan mavi onaylı mührünü kaldırmaya başladı.

Twitter verdiği sözü tuttu ve Perşembe günü (20) ücretli hizmete abone olmayan kullanıcılardan mavi onaylı mührünü kaldırmaya başladı. Bu, Elon Musk'ın "lordlar ve köylüler sistemi" olarak adlandırdığı sistemin sonunu işaret ediyor. Değişikliğin 1 Nisan'da başlaması planlanıyordu, ancak süreçte gecikmeler yaşandı.

The Washington Post'a göre platform, sürecin manuel olduğunu ve bunun bazı sorunlara yol açabileceğini doğruladı. Gazete, şirketten önlemle ilgili bir açıklama istedi, ancak yalnızca bir kaka emojisi aldı.

Bugünkü değişiklikle birlikte, Twitter Blue'nun doğrulanmış mührü artık "Bu hesap Twitter Blue'da oturum açtığı ve bir telefon numarası onaylandığı için doğrulanmıştır" mesajını gösterecek.

Kullanıcılar arasında protestolar patlak verdi

2009 yılından bu yana Twitter'ın mavi mührü, şirketin sahte hesaplarla, özellikle de ünlüler gibi davrananlarla mücadele etmesine yardımcı olan bir araç oldu. Yıllar içinde rozet büyüdü ve şu anda devlet kurumlarından CEO'lara, sporculara, film yıldızlarına ve medya mensuplarına kadar binlerce doğrulanmış hesabı içeriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.