Twitter Pazartesi günü blue aboneliğini yeniden başlatacak, tweet karakter sınırını 4000'e çıkaracak

Twitter Pazartesi günü blue aboneliğini yeniden başlatacak, tweet karakter sınırını 4000'e çıkaracak

Birçok gecikmenin ardından Twitter, Pazartesi günü abonelik hizmeti Twitter Blue'yu yeniden başlatmaya hazırlanıyor. Hizmetin ana özelliği mavi bir onay işaretinin eklenmesi olacak.

Twitter yaklaşık bir ay önce kullanıcılara mavi onay işaretine sahip olma seçeneği sunmuş ancak trollerin bu özelliği kullanarak kamuya mal olmuş kişileri ve şirketleri taklit etmeleri ve uygunsuz içerikler paylaşmaları üzerine bu özellik kaldırılmıştı.

Şimdi, Twitter Blue abonelerinin mavi onay işaretini alabilmeleri için doğrulanmış bir telefon numarasına ihtiyaçları olacak. Twitter'a göre, onay işareti bir hesap incelendikten sonra görünecek. Aboneler kullanıcı adlarını, görünen adlarını veya profil fotoğraflarını değiştirebilirler, ancak Twitter hesaplarını tekrar inceleyene kadar mavi onay işaretlerini geçici olarak kaybedecekler.

Dahası, Twitter Blue aboneleri yakında daha uzun videolar yayınlayabilecek ve klipleri 1080p olarak yükleyebilecekler. Hatta "reklamların yarısını" görecekler ve bahsedenler, yanıtlar ve arama söz konusu olduğunda öncelikli olacaklar - Twitter'ın dolandırıcılık ve spam ile mücadeleye yardımcı olacağını iddia ettiği bir hareket.

Twitter Blue aboneleri ile diğer doğrulanmış hesaplar arasında ayrım yapmaya yardımcı olmak için Twitter, "Resmi" etiketini işletmeler için altın bir onay işareti ve hükümet ve çok taraflı hesaplar için gri bir onay işareti ile değiştirecek.

Diğer Twitter haberlerinde, şirketin yeni CEO'su Elon Musk attığı bir tweet ile şirketin maksimum tweet uzunluğu sınırını 280 karakterden 4.000'e çıkarmayı planladığını doğruladı. Ne zaman kullanıma sunulacağı ve herkese açık olup olmayacağı gibi daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Twitter ilk açıldığında, tweetler 140 karakterle sınırlıydı ve bu da kullanıcıları uzun yazılar yazmak yerine söylemek istedikleri şeyin tam noktasına gelmeye zorluyordu. Kullanıcılar bunu sınırlayıcı bulduğu için karakter sınırı 2017'de 280'e çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.