Twitter rakibi Mastodon'a bağlantıları engelliyor

Twitter rakibi Mastodon'a bağlantıları engelliyor

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından yaklaşık bir buçuk ay sonra kullanıcılar en azından garip haberlerle karşılaşmaya devam ediyor. Bu kez, mikroblog ile rekabet eden bir sosyal ağ olan Mastodon'a bağlantıların engellenmesi söz konusu.

TecMundo, rakibinin adresini Twitter'da yayınlamaya çalıştı. Kullanıcılar Mastodon'da profillerini yayınlamaya çalıştıklarında "Bir şeyler ters gitti, ama endişelenmeyin, tekrar deneyeceğiz" şeklinde bir hata mesajı aldılar.

Hata mesajına ek olarak Twitter, Elon Musk'ın sosyal ağ analizine göre zarar verebileceği için bağlantının yayınlanamayacağını bildiriyor. "Bu bağlantı Twitter veya ortaklarımız tarafından potansiyel olarak zararlı olarak tanımlandığı için bu talebi tamamlayamıyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen Yardım Merkezi'ne erişin."

Bu sorun Business Insider portalı tarafından da dile getirilmiştir. Orada, Blue Bird tarafından başka "mazeretler" de sunuldu. Platform, doğrudan bağlantıların yanı sıra kısaltılmış URL'leri de tespit edip engelleyebiliyor. Engellemeyi aşmak için çözüm, bağlantıyı parantezlerle kırmaktır.

Mastodon Twitter hesabı engellendi

Ancak Mastodon link yasağı Twitter'ın tek tartışmalı eylemi değildi. Twitter, sosyal ağın yayınlanmasını engellemenin yanı sıra Mastodon'un resmi hesabını da Perşembe günü (15) askıya aldı.

Platform konuyla ilgili açıklama yapmadı, ancak eylemler sosyal ağlarda tartışma yarattı. Bu durum, Elon Musk'ın günlük yaşamını haberleştiren birkaç gazetecinin profillerinin iptal edilmesiyle birlikte gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.