Uçtan Uca Şifreleme Artık Web Tarayıcısında Gmail'e Geliyor

Uçtan Uca Şifreleme Artık Web Tarayıcısında Gmail'e Geliyor

Gmail bu gizlilik aracını belirli kullanıcılar için sunuyor ancak şifreleme anahtarlarının kontrolü kullanıcılarda kalıyor.

Şifreleme, kullanıcı gizliliği için hayati bir araç haline geldi ve Gmail şimdi bunu tüketicilerine sunan en son platform oldu. Bu özellik şu anda beta aşamasında ve web üzerindeki Gmail kullanıcıları için istemci tarafı şifreleme olarak mevcut.

Google bu aracın, ekler de dahil olmak üzere e-posta gövdesinde sağlanan tüm hassas verilerin Google sunucuları tarafından bile okunamaz olmasını sağlayacağını söylüyor.

"Google Workspace, tesislerimiz arasında aktarılan ve bekleyen tüm verileri şifrelemek için zaten en son kriptografik standartları kullanıyor. İstemci tarafı şifreleme, verilerinizin gizliliğini güçlendirmeye yardımcı olurken, çok çeşitli veri egemenliği ve uyumluluk ihtiyaçlarının karşılanmasına da yardımcı olur."

Peki, bu şifreleme hizmetinden kimler faydalanabilir? Google, Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus ve Education Standard müşterilerinin, daha sonraki bir tarihte genel sürümü çıkmadan önce 20 Ocak 2023 tarihine kadar beta için başvurabileceklerini söylüyor. Şirket, beta başvurularını kabul edeceğini ve önümüzdeki birkaç hafta içinde müşterilerin listelenmesine izin vereceğini söyledi.

Araç sayesinde müşteriler şifreleme anahtarları ve bu anahtarlara erişmek için kimlik hizmeti üzerinde kontrol sahibi olmaya devam ediyor. Bununla birlikte Google, kişisel Google hesaplarına sahip olanların bu özelliği alamayacaklarını belirtmekte gecikmedi ki bu garip ama çoğu ücretsiz kullanıcı olduğu için anlaşılabilir bir durum.

Bildiğiniz gibi, istemci tarafı şifreleme bir süredir Google Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Google Meet ve Google Takvim'de (beta) sunuluyor. Google'ın web üzerinde istemci tarafı şifreleme sunmasının bu kadar uzun sürmesi garip. Çoğu kullanıcının web istemcisi yerine Gmail uygulamasına güvendiğini mi tahmin ediyordu?

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.