Valve Steam Controller 2 yapmak istiyor

Valve Steam Controller 2 yapmak istiyor

Steam Deck tasarımcıları Lawrence Yang ve Pierre-Loup Griffais, The Verge web sitesine verdikleri bir röportajda, el cihazının başarısı ve Steam Controller'da tanıtılan dokunmatik yüzeyler gibi bazı unsurları kullanan cihazın geleceğine ilişkin planları hakkında konuştu.

Yang, ekibin olası bir Steam Controller 2 üzerinde geliştirme yapmaya ilgi duyduğunu belirtti ve "Evet, bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Ona göre, ilk olarak 2015'te piyasaya sürülen ancak 2019'da üretimi durdurulan aksesuarın halefi üzerinde çalışmak "sadece nasıl ve ne zaman olacağı meselesi".

Bu proje şu anda resmi planlarda yer almasa da Yang, bunun bir noktada gerçekleşmesi gerektiğine inanıyor. "Sanırım bunu araştıracağız, çünkü bu bizim de istediğimiz bir şey. Şu anda Deck'e odaklanmış durumdayız, bu yüzden mikro konsol konusuna benziyor: kesinlikle üçüncü bir tarafla çalışmak ya da kendimiz keşfetmek için heyecan duyacağımız bir şey" diyor.

Söz konusu "mikro konsol", kullanıcıların Steam'i TV'de kullanabilecekleri cihazlar olan Steam Machines'e bir göndermeydi - geçmişte başarısız olan ancak Valve'in bir şekilde yeniden canlandırmak istediği bir başka proje.

Tasarımcılar bunun şirketin kendi başına yapabileceği bir şey olduğuna inanmasalar da, SteamOS daha popüler hale gelirse konseptin diğer şirketler tarafından benimsenme şansı olduğunu düşünüyorlar. Steam Machines konseptinin televizyona bağlanabilen Deck'te de uygulandığını belirtmek gerekir.

Başarılı donanım

Şimdilik, tüm bunlar sadece fikirler aleminde kalıyor, ancak gelecekte, dizüstü bilgisayarın başarısı ile şekillenmeleri mümkün, hatta Büyük Resim modunda büyük değişikliklere ilham veren Steam, şimdi cihazda görülene daha benzer bir arayüze sahip.

Buna ek olarak, Valve'in patronu Gabe Newell'in şirketin nihai Steam Deck 2'yi düşündüğünü bile doğruladığını hatırlamakta fayda var, bu nedenle şirketin kollarında başka hangi projeleri sakladığını kim bilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.