Valve, Steam politikasını gevşetiyor ve çoğu oyunun AI teknolojisine sahip olmasına izin verecek

Valve, Steam politikasını gevşetiyor ve çoğu oyunun AI teknolojisine sahip olmasına izin verecek

Valve, çoğu durumda Steam'de AI teknolojisini kullanan oyunların satışına izin verecek. Şirket, geliştiricilerin yapay zekanın uygulandığını belirtmesini istiyor, böylece kullanıcılar bu konuda fikir sahibi olabilir. Daha önce bu tür oyunlar platformda yasaklanmıştı.

Steam operatörü, bir blog yazısında son aylarda geliştiricilerle görüşmelerde bulunduğunu ve 'AI teknolojisini kullanan çoğu oyunun piyasaya sürülmesi gerektiği' sonucuna vardığını açıkladı. Valve, söz konusu oyunun ürün sayfasında bir geliştiricinin yapay zekayı nasıl uyguladığından bahsetmek istiyor.

Oyun platformunun, oyunlar için yapay zeka üretimine ilişkin bazı yeni gereksinimleri ve sistemleri var. Örneğin, bir oyun yayınlama isteği gönderirken geliştiricilerin yapay zekanın kullanılıp kullanılmadığını belirtmesi gerekir. Durum böyleyse, Steam Dağıtım Sözleşmesinde de belirtilen en azından bazı genel kurallar vardır. Örneğin, içerik hiçbir zaman korunan materyali ihlal etmemelidir ve oyunlar, kullanılan teknoloji ne olursa olsun sağlanan pazarlama materyaliyle eşleşmelidir.

Geliştiriciler, kullanılan yapay zeka hakkında bilgi sağlarken iki geniş kategori arasından seçim yapabilir: Önceden Oluşturulmuş ve Canlı Oluşturulmuş. İlk durumda örneğin varlıklar veya sesler yapay zeka ile üretilmiştir. Valve, bu oyun bileşenlerinin her zaman olduğu gibi izlendiğini söylüyor. İkinci durumda yapay zeka canlı olarak kullanılır. Böyle bir durumda geliştiricinin, yasa dışı içeriğin üretilmesini önlemek için nasıl önlemler alındığına açıklık getirmesi gerekir.

Valve'ın yeni AI politikasına önceden yaptığı tek istisna cinsel içeriktir. 'Yalnızca yetişkinlere yönelik cinsel içerik' yapay zeka oluşturma özelliğini kullanamaz. Şirket bu tür oyunların neden yasaklandığını açıklamıyor. Son olarak Steam, oyun içinde yasa dışı, canlı oluşturulmuş içerik göründüğünde kullanıcıların normal Steam arayüzü aracılığıyla bir oyunu rapor edebilecekleri yeni bir raporlama sistemine kavuşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.