Valve'ın yeni kuralları oyunlarda daha fazla yapay zeka içeriğine izin verecek

Valve'ın yeni kuralları oyunlarda daha fazla yapay zeka içeriğine izin verecek

Geliştiricilerin yapay zekayı oyunlarında nasıl kullandıklarını açıklamaları gerekiyor.

Valve, şirketin Steam oyun platformuna AI içeriğine sahip daha fazla oyun eklemesine olanak tanıyacak yeni kurallar getirdi. Başlangıç olarak, geliştiricilere yönelik içerik anketi formunu güncelleyerek şirkete, oyunlarında yapay zekayı nasıl kullandıklarına dair bir açıklama verebilmelerini sağlıyor. Geliştiriciler, başlıkları için resim, kod, ses veya başka türde içerik oluşturmak için yapay zeka araçlarını kullandıysa, bunların yasa dışı veya başka birinin telif hakkını ihlal eden herhangi bir şey içermediğinden emin olmaları gerekir. Valve, her oyunu değerlendireceğini ve geliştiricinin doğru bilgi gönderip göndermediğini kontrol edeceğini söylüyor.

Canlı olarak oluşturulan AI içeriği için geliştiricilerin, oyunlarının yasa dışı kabul edilen herhangi bir şey oluşturmasını önlemek için şirkete ne tür korkuluklar koyduklarını söylemeleri gerekiyor. Valve, oyunların gerçek zamanlı olarak oluşturulan tüm içeriğini inceleyemeyeceği için Steam'de oyuncuların kolayca rapor göndermesine olanak tanıyacak yeni bir sistem başlatıyor. Bir oyuncu uygun korkuluklara yakalandığını düşündüğü bir şey görürse Steam'in yeni oyun içi arayüzünü kullanarak şirketi bilgilendirebilir.

Valve, bir geliştiricinin oyununun ne tür yapay zeka içeriğine sahip olduğu konusunda oyunculara karşı şeffaf olacağını ve açıklamalarını Steam mağazası sayfalarına dahil edeceğini söyledi. Şirket, yeni kuralların yapay zeka alanındaki "ortam ve risk anlayışını" geliştirmenin bir sonucu olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl Valve, geliştiricilerin şirketin başvurularını reddettiğinden şikayet etmesinin ardından, inceleme sürecinde yapay zeka içeriğini nasıl hesaba katacağı üzerinde hâlâ "çalıştığını" itiraf etmişti. Valve yeni gönderisinde "AI teknolojisinin hızla ilerleyen ve yasal olarak karanlık alanı hakkında bilgi edinmek için biraz zamana" ihtiyacı olduğunu açıkladı. Şirket, şu anda canlı olarak yetişkinlere yönelik cinsel içerikli oyunlar yayınlayamayacağını ancak teknoloji hakkında daha fazla şey öğrendikçe ve onu çevreleyen yasal sorunlar geliştikçe kurallarını yeniden gözden geçireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.