Web sitesi, iPhone 16'nın kamerayı kontrol etmek için özel bir düğmeye sahip olabileceğini söylüyor

Web sitesi, iPhone 16'nın kamerayı kontrol etmek için özel bir düğmeye sahip olabileceğini söylüyor

The Information'ın haberine göre yeni iPhone 16, yeni bir kamera düğmesiyle piyasaya sürülebilir. Yeni kısayol cihazın yan tarafında konumlandırılacak.

Web sitesinin duyduğu kaynaklar, düğmenin iPhone 16'nın sağ alt köşesinde, cep telefonu yatay konumdayken genellikle işaret parmağının konumuna yakın bir yerde yer alacağını iddia ediyor.

Bu, yeni bir düğmeyle ilgili ortaya çıkan söylentinin ilk seferi değil. Geçen yılın Kasım ayında, aynı konumda bir "Yakalama Düğmesi"nin varlığına dair söylentiler zaten vardı.

The Information'a göre bu ekleme, tıpkı diğer yan tuşlar gibi mekanik olacak. Ancak dokunma hassasiyeti ve basınç algılama gibi ekstra kapasitif işlevlere sahip olacak ve yakınlaştırma ve odak kontrolü için hareketleri yorumlamak için kısayola olanak sağlayacak.

Şu anda yeni eklenti, en temel sürümden başlayarak tüm iPhone 16 modellerine entegre olacak şekilde test ediliyordu.

iPhone'da yeni ikinci düğme

Bu, en yeni iPhone'ların gövdesindeki ikinci yeni düğme olacak. Apple, iPhone 15 Pro'da, kamerayı etkinleştirmek de dahil olmak üzere çok sayıda işleve hizmet eden sessiz mod anahtarının yerini alan "Eylem Düğmesi"ni tanıttı.

Her durumda ekleme onaylanmaz. Yeni nesil iPhone'ların tanıtımına daha aylar var ve Apple o zamana kadar planlarını değiştirebilir. Yine de söylentinin tekrarlaması şirketin en azından haberi dikkate aldığını güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.